ZATVOREN Dom na Besnoj Kobili!

Lokalne vesti - Petak 24.02.2017 - 11:29

Planinarski dom na Besnoj Kobili zatvoren je za posetioce u sred skijaške sezone, i u njemu trenutno radi samo dežurna služba.

Nema skijanja na Besnj Kobili: Ko je sakrio ključ? FOTO FB Skijališta Nema skijanja na Besnj Kobili: Ko je sakrio ključ? FOTO FB Skijališta

Saša Ivanov, direktor Turističke organizacije Vranje, kojoj je Dom pripao posle likvidacije Skijališta, trenutno je na sajmu turizma u Beogradu i čini se nije, ili ne želi da bude, najbolje upoznat sa situacijom.

Prema njegovim tvrdnjama, u toku je nova organizacija funkcionisanja i rada Palaninarskog doma.

- Kako su mene obavestili, pre nego što sam krenuo na Sajam turizma, od ponedeljka bi trebalo da se ponovo izvrši prenos imovine sa Grada Vranja na TOV, da bismo mogli da radimo.

Do tada bi trebalo da se uspostavi skroz nova koncepcija rada i funkcionisanja
- kaže Ivanov.

Dakle, ako je suditi prema njegovim rečima, nečija nebriga ili nerad uzrok su zaatvarnja Doma na Besnoj Kobili, i praktično jedinog izvora prihoda za TOV, odnosno bivše Skijalište.

Opet, Dejan Manić, pomoćnik direktora TOV i poslednji direktor Skijališta pre njegovog fuzionisanja sa TOV - om kao da je bolje informisan.

On ukazuje da je planinarski dom trebalo da prestane sa radom još pre Nove godine, ali da to nije učinjeno iz finansijskih razloga.

- Bilo je više ugovorenih aranžmana, dom je trebalo da bude zatvoren 31. decembra.

Međutim, s obzirom da tada u APR - u nije bila objavljena likvidacija, ispoštovali smo sve te ugovorene aranžmane, i 13. februara kada je objavljena likvidacija, stalo se sa radom, jer više nije bilo zakonskih uslova da se funkcioniše.

Fiskalni računi više nisu mogli da se izdaju na ime “Skijališta”, takođe ni imovina još nije prebačena gradu, niti TOV.

Dok se ne razreše sve pravne zavrzlame, planinarski dom neće raditi, a svi aranžmani koje smo imali su otkazani
- kaže Manić.

Ovakav razvoj događaja pričinio je milionsku materijalnu štetu TOV-u, jer su otkazani aranžmani nekoliko škola, čiji su đaci planirali da borave na Besnoj Kobili.

I sam Manić zaključuje da je likvidacija pokrenuta u najgore vreme, u sred zimske sezone, kada se najviše zarađuje od ovakvog turizma.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: