Zatvoren jedini hotel u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 12:18

„Hotel“ Vranje, najveći ugostiteljski objekat u gradu od utorka je zatvoren za posetioce, a njegova dalja sudbina za sada je potpuno neizvesna.

Problemi sa imovinom udarili katanac na vrata - hotel Problemi sa imovinom udarili katanac na vrata - hotel "Vranje" foto T. Stamenković

Odluku o zatvaranju donelo je rukovodstvo firme, kako kažu, da bi skrenuli  pažnju države na problem imovine preduzeća i vlasništva nad njom.

UP ima ogromnu imovinu, hotel u centru, motel na autoputu i minimalno još desetak lokala u najužem jezgru Vranja i Vranjske Banje…

Dragan Popović, v.d.  direktor U.P. „Vranje“  podseća da je vlasništvo nad hotelom i ostalim objektima koji su radili u sklopu preduzeća novembra 2014. godine u skladu sa zakonom preuzela država.

- Poslao sam dopise nadležnim ministarstvima da vidim šta ćemo raditi dalje. Hotel i ostali objekti trebalo je da pređu u vlasništvo grada što je bila jedna od solucija koja je kao predlog dostavljena Ministarstvu privrede, međutim o tome se i dalje ćuti.

Postoji mogućnost pronalaženja strateškog partnera, privatizacija prodajom dela imovine, sve je to u njihovim rukama, kako odluči ministar privrede tako će biti. Ima četiri modela po kojima država može da privatizuje preduzeće – kaže Popović.

U.P. „Vranje“ u svom sastavu ima više objekata i ukupno 65 zaposlenih.   

U sastavu preduzeća su objekti u Vranjskoj Banji „Kosovo, „Vila Balkan“, „Južna Morava“, „Srbija“, a u Vranju motel, hotel, „Vranjski Merak“, „Tašana“ koja je izdata u zakup i Kafe „Šarm“.

Radnici su na plaćenom odsustvu do 45 dana sa primanjima od 65 odsto prosečne zarade.

- Poslao sam dopise ministru privrede, Republičkoj direkciji za imovinu, kabinetu premijera Vlade i ostalim nadležnim institucijama da  iznađu model po kome će dalje funkcionisati hotel, motel i ostali objekti.

Mi smo imali tu prvu priču da vlasnik bude grad kao osnivač koji ima i udela u imovini hotela i motela.

Situacija je prilično zakomplikovana, nemamo ni Skupštinu ni Upravni odbor, videćemo kako će sve to biti rešeno – objašnjava na kraju Popović.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: