ZAVARIVAČ: Dugovi i seča struje

Lokalne vesti - Sreda 29.07.2015 - 11:37

Zbog duga za neplaćene račune, metalskoj industriji „Zavarivač“ u Vranju nedavno je isključena struja.

upravna zgrada Zavarivača FOTO A. Stojković upravna zgrada Zavarivača FOTO A. Stojković

Generalni direktor fabrike Dragan Igić je potvrdio za OK Radio da je struja do skoro bila isečena, ali nije želeo da saopšti visinu duga prema EPS snabdevanju.

Kako je rekao, sada je sve u redu i pogoni ponovo rade.

– Pa jeste isključivana struja, ali je ponovo uključena. Imamo dug za struju, ali to je razrešeno sa EPS snabdevanjem, tako da ne očekujemo da električna energija ponovo bude isključivana – kaže Igić.

On dodaje da i pored svih problema sa kojima se „Zavarivač“ suočava, fabrika uspeva da se održi i da pogoni rade.

- Radimo, borimo se i opstajemo pod bilo kakvim uslovima. Mesečna proizvodnja nam ide po planu. Radimo najviše za „Alfa plam“, „Kolubaru“, „Ternu“ i izvođače na Koridoru 10 – kaže Igić.

Na pitanje da li radnici redovno primaju platu i za koji mesec je poslednja isplaćena, direktor odgovara da se zarade isplaćuju prema mogućnostima, a da ga za detalje o platama ne pitamo.

Inače, u „Zavarivaču“ trenutno u pogonima radi 220 radnika.

Informaciju o dugovanjima „Zavarivača“ za struju nismo uspeli da saznamo ni od direktora Elektrodistribucije u Vranju Gorana Nikolića, jer kako je saopštio, nije u mogućnosti da razgovara sa novinarima.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: