Zbog kontrole migranata zatvorili radnju

Lokalne vesti - Subota 01.04.2017 - 07:39

Vranje - Posle 26 godina rada Marica i Zoran Stanojković iz Garinja kod Vladičinog Hana, morali su da zatvore svoju ugostiteljsku radnju „Orahov lad“, i to zbog kontrolnog punta koji su postavile snage bezbednosti tik ispred njihovog objekta.

Kontrolni punkt u Džepu. Foto: Privatna arhiva Stanojkovića/OK Radio Kontrolni punkt u Džepu. Foto: Privatna arhiva Stanojkovića/OK Radio

Marica kaže da su ona i suprug  u martu ove godine morali da stave katanac na  svoju radnju kraj magistralnog puta na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, jer su vojska i policija nesmotreno stavili punkt za zaustavljanje auta za koje se sumnja da prevoze ilegalne migrante.

 

- Kako je postavljen punkt  prošle godine, više niko od putnika nije ušao u radnju,  jer se naš objekat nalazi u Grdeličkoj klisuri preko puta motela „Džep“ i to nam je osnov egzistencije.

 
Obratili smo se ministru odbrane Zoranu Đorđeviću, u nadi da nam pomogne, kako bi smo mogli što pre nesmetano da radimo.
 
Na tom mestu ja i suprug radimo 26 godina imamo još troje zaposlenih.
 
Ukoliko nam ne pomognu iz Ministarstva odbrane,  bićemo prinuđeni da pravdu zatražimo na sudu, jer smo izgubili sve goste - poručuje Marica Stanojković.
 
Stanojkovići nude dve livade kraj puta na 100 metara od sadašnjeg punkta, koje su njihovo vlasništvo, da ih daju policiji i vojsci na besplatno korišćenje i da tamo postave kontrolni punkt, samo da im oslobode parking, da bi mogli da rade kao i ranije.
 
Zoran dodaje da su se iznoseći takav zahtev obratili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i predsedniku opštine Vladičin Han Goranu Mladenoviću.
 
- Negativni  odgovori stigli su iz MUP - a, jer je policija mišljenja da nas ništa ne ometa, dok je Ministarstvo odbrane saglasno da može odmah da se izmesti punkt nedaleko od naše radnje.
 
Nadamo se da će nadležni sagledati naš problem - kaže Zoran Stanojković.
 
Na Koridoru 10 od Preševa do Niša ima nekoliko ovakvih kontrolnih punktova, gde se svakodnevno može videti kako policija i vojska, zaustavljaju vozila koja su sumnjiva.
 
Za punkt u Džepu kažu da je veoma bitan, i to zbog samog geografskog položaja, jer kroz Grdeličku klisuru ne postoje alternativni putevi, pa krijumčari moraju tuda da prođu.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: