Zbog SUKOBA INTERESA Vranje bez gradskog urbaniste

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.08.2017 - 13:32

Specijana komisija grada Vranja koja je trebalo da donese odluku o predlogu za imenovanje glavnog gradskog urbaniste nije uputila predlog zbog mogućeg sukoba interesa, saznaje OK Radio.

Grad bez glavnog urbaniste poslednjih devet meseci FOTO: OK Radio Grad bez glavnog urbaniste poslednjih devet meseci FOTO: OK Radio

Konkurs za izbor glavnog urbaniste je raspisan 30. maja, a rok za podnošenje prijava istekao je krajem juna.

Za ovu gradsku funkciju su se javila dva kandidata, potvrdio je Stojanče Bogdanović, zamenik načelnika Gradske uprave i predsednik ove komisije.

Kako je OK Radio već pisao, kandidati su Jelena Marković, koju je za ovu funkciju predložila Jedinstvena Srbija i Miodrag Protić, aktuelni direktor Zavoda za urbanizam.

Međutim, prema izveštaju komisije, obe prijave su sporne.

- Miodrag Protić nije imao kompletnu traženu dokumentaciju po konkursu i to nije moglo da prođe.

Jelena Marković ispunjava sve formalno-pravne uslove, ali je komisija izrazila rezervu prema njenoj kandidaturi, jer je njen suprug Čedomir Marković, član gradskog veća zadužen za infrastrukturu.

Moguće je da će zbog takve situacije, nezavisnost u radu Markovićeve, kao gradskog urbaniste, doći u pitanje, što predstavlja potencijalni sukob interesa – objašnjava Bogdanović.

Usled ovakvog razvoja događaja, komisija nije uputila predlog o imenovanju glavnog gradskog urbaniste.

Sada je “lopta u dvorištu” Mandatno-imunitetske komisije, koja bi trebalo da donese konačnu odluku i predlog uputi Skupštini grada na razmatranje.

Prema rečima Miroslava Nešića, predsednika ovog tela, komisija još uvek nije razmatrala izveštaj.

Prema proceduri, sastanak se saziva nekoliko dana pre zasedanja Skupštine grada, koja bi trebalo da da poslednju reč oko izbora glavnog gradskog urbaniste.

Septembra prošle godine, za prvog glavnog gradskog urbanistu izabrana je Dušica Petrović, diplomirani inženjer arhitekture, koja je podnela ostavku nakon samo dva meseca na funkciji.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: