ZBOGOM MINJACIMA: Gimnazija uvodi dres-kod

Lokalne vesti - Utorak 24.03.2015 - 08:38

U gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju donet je svojevrsnni dres kod, pravilnik o oblačenju, koji će važiti i za profesore i za učenike.

Ulaz u Gimnaziju u Vranju - foto T. Stamenković Ulaz u Gimnaziju u Vranju - foto T. Stamenković

I zaposleni i đaci će morati da se odreknu mini suknji, dekoltea, oskudne garderobe i jake šminke, precizirano je pravilnikom.

Odskorašnja direktorka gimnazije Suzana Mišić objašnjava da je za izradu pravilnika o oblačenju bio zadužen tim ljudi u saradnji sa pedagoško-psihološkom službom.  

U tom dokumentu stoji da je profesor dužan da učenika koji nije odeven po peesu udalji sa časa i da mu ubeleži neopravdan izostanak .

Ukoliko profesori izlaze iz okvira pravilnika biće opomenuti za početak, a onda će rukovodstvo škole donositi odluke o mogućem kažnjavanju.

- Ne znam kakva je situacija u drugim obrazovnim ustanovama, na ovo sam se odlučila, jer smatram da postoji ta neka različitost u odevanju i naravno iz tog razloga moramo na neki način da budemo saglasni.

Svakako da stoji da se time vraćamo starim i pravim vrednostima, ali smo u obavezi da to poštujemo – kaže Mišićeva.

Po njenim rečima učenicima neće biti dozvoljena garderoba sa vulgarnim natpisima, majice i košulje moraju biti sa dugim rukavima, nikako golih stomaka, ili leđa.

- Što se tiče profesora umerena šminka i prikladan način odevanja zna se dužina suknje, košulja, majice bez bretela  što se tiče nakita takođe umerenost .

Smatramo da će svako po nekoj svojoj ličnoj odgovornosti na neki način da teži tome da se drži tog pravilnika – kaže direktorka.

O Pravilniku će odlučivati i Školski odbor, a onda će kako je najavljeno biti istaknut i u školi.

-  Svakako da smo mi na neki način model i ogledalo za te mlade ljude. Znate kako neukusa ima svuda ipak moramo da se svedemo  na ono što je prikladno za ovu ustanovu. Ovde su kolege koji to poštuju, tako da mi nismo u raskoraku što se toga tiče - kaže direktorka.

Mišićeva na pitanje da li je bilo opomena od strane prethodnog rukovodstva koje su upućivane pojedincima iz kolektiva zbog neprikladnog oblačenja kaže da lično nikada nije bila u situaciji da bude opomenuta, ali da ne može da govori u ime drugih na tu temu.

- Mogu da kažem za sebe da sam negde bila odgovorna po tom pitanju, ali moja pretpostavka  je da je bilo opomena i kod prethodnog rukovodstva škole za nepristojno oblačenje – kaže Mišićeva.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: