ZC: Dugovi STAGNIRAJU, blokada RASTE

Lokalne vesti - Utorak 05.12.2017 - 11:07

Direktor Zdravstvenog centra Vranje (ZC) Dragan Veličković kaže za OK Radio da se dugovanja ove ustanove ne povećavaju, dok iznos blokade računa raste.

Do kraja godine blokada bi mogla da naraste na 200 miliona FOTO: OK Radio Do kraja godine blokada bi mogla da naraste na 200 miliona FOTO: OK Radio

Dugovanja ZC Vranje već neko vreme stoje na iznosu od 1,1 milijarde dinara, dok iznos blokade računa raste i bliži se cifri od 200 miliona dinara.

Direktor Veličković ukazuje da od kada je preuzelo vođenje ZC pre dve godine, aktuelno rukovodstvo ne pravi nova dugovanja.

- Od ove cifre, dugovanje prema Republičkoj filijali zdravstvenog osiguranja (RFZO) iznosi 700 miliona, dok je dug prema dobavljačima 400 miliona.

Izborili smo se da troškove plaćamo asignaciono, za sve opredeljene stavke imamo sredstva i sve plaćamo u dan
– navodi Veličković.

Prema njegovim rečima, stara dugovanja, najčešće prema zaposlenima, povećavaju iznos blokade računa, jer se poverioci obraćaju sudovima koji presuđuju u njihovu korist i donose izvršna rešenja.

- Blokada se povećava i ona može da bude sve veća.

Naša procena je da će do kraja godine iznos blokade biti oko 200 miliona dinara i stvari idu u tom pravcu
– kaže Veličković.

Određeni, manji deo potraživanja izvršitelji prinudno naplaćuju plenidbom novca iz kase u kojoj se sakupljaju dnevni prihodi ZC.

Nedavno je jedan izvršitelj popisao i tri ultrazvučna aparata u nameri da ih zapleni u ime duga jednom od zaposlenih, ali je ta namera osujećena blagovremenom sudskom žalbom.

Ipak, Dragan Veličković ocenjuje da će biti još izvršnih presuda i da će država morati da taj problem dugoročno sagleda i nekako reši.

I pored toga, direktor ističe da ZC Vranje trenutno funkcioniše normalno sa sredstvima koja su opredeljena za tekuću godinu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: