ZC: Iznervirala se, pa NASRNULA na sestru i doktorku!

Lokalne vesti - Četvrtak 27.04.2017 - 08:45

U školskom dispanzeru u Vranju u sredu je došlo do incidenta kada je majka koja je dovela dete na pregled, najpre verbalno, a onda i fizički napala dežurnu doktorku i medicinsku sestru i nanela im povrede.

Mesto dešavanja, Školski dispanzer FOTO S. Tasić/OK Radio Mesto dešavanja, Školski dispanzer FOTO S. Tasić/OK Radio

Nešto kasnije, ona je nasrnula i na policijsku patrolu koja je došla da interveniše.

Nemili događaj se odigrao nešto pre 17 časova, naočigled medicinskog osoblja i pune čekaonice dece i njihovih roditelja.

Prema rečima Dragana Veličkovića, direktorka ZC, koji je pozvan nakon incidenta, majka je, iznervirana gužvom i čekanjem, htela da uđe preko reda sa detetom na pregled.

- Ona je najpre verbalno napala dežurnu doktorku i medicinsku sestru, pocepala medicinski karton svog deteta, a zatim i fizički nasrnula na njih dve.

Svi prisutni sa kojima sam razgovarao se slažu da je žena neosnovano napala medicnsko osoblje, a nakon što je intervenisala policija, ona je, iz njoj poznatih razloga, nasrnula i na njih.

Nakon što su policajci intervenisali, dete je uredno pregledano i propisana mu je terapija
– navodi Veličković.

Veličković kaže da će ZC morati da preduzme neke mere na zaštiti svojih zaposlenih, jer ovo nije usamljeni slučaj napada na medicinsko osoblje.

Iz Policijske uprave u Vranju su potvrdili da je došlo do incidenta, navodeći da je rad na slučaju u toku.

- Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, koje je zatražilo prikupljanje obaveštenja o događaju, nakon čega će izvršiti njegovu kvalifikaciju – rekli su u vranjskoj policiji.

Direktor ZC Veličković dodaje da pacijenti moraju da pokažu malo više razumevanja i takta, jer je ovo period korišćenja godišnjih odmora, a u Školskom dispanzeru je povećan priliv pacijenata.

- Rade se redovni sistematski pregledi, ali i vanredni, jer po novim pravilima sva deca koja idu na ekskurziju, moraju da budu vanredno pregledana.

Ja apelujem na roditelje i sve naše pacijente da budu strpljivi i da razumeju da mi radimo ozbiljan posao, za koji treba vremena
– kaže Veličković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: