ZC lažirao zaključak inspekcije!!!

Lokalne vesti - Petak 24.10.2014 - 12:10

Rukovodstvo ZC u Vranju zvanično je tvrdilo da je Zdravstvena inspekcija u slučaju pokojnog Miladina Aleksića iz Vranjske Banje zaključila da nema krivice lekara, ali je istraživanjem OK Radija ustanovljeno da takav izveštaj ne postoji i da je reč o još jednom lažiranju zvaničnika Centra.

Dom zdravlja Vranje Dom zdravlja Vranje

OK Radio tragom zaključka inspekcije kontaktirao je zdravastvene inspektore koji su saopštili da nisu donosili nikakve zaključke niti rešenja vezana za ovaj slučaj i da je postupanje po predmetu još uvek u toku.
 
– Zdravstvena inspekcija iz Vranja izvršila je inspekcijski nadzor u Zdravstvenom centru i naložena je unutrašnja kontrola vezana za pružanje zdravstvenih usluga sada pokojnom Miladinu Aleksiću iz Vranjske Banje.
 
Takođe, uzete su i izjave lekara u Domu zdravlja.
 
U izveštaju unutrašnje kontrole koju je formiralo rukovodstvo Doma zdravlja konstatovano je da su zdravstveni radnici postupili u skladu sa pravilima struke i da nije bilo propusta u pružanju usluga zdravstvene zaštite.
 
Sada je u toku obrada podataka u zdravstvenoj inspekciji, nakon čega će biti donet zaključak, odnosno rešenje zdravstvene inspekcije – kaže Goran Stamenković, šef Odseka zdravstvene inspekcije za jug Srbije.
 
On dodaje da inspekcija može naložiti spoljni stručni nadzor ustanove i ponavlja da inspektor do sada nije donosio nikakve zaključke i rešenja.
 
– Inspekcija nakon obrade podataka može da zatraži vanrednu spoljnu stručnu proveru preko Ministarstva zdravlja. U tom slučaju ministar formira komisiju koja dolazi i vrši detaljan pretres slučaja.
 
Dakle, nadzor je izvršen i nikakvo rešenje nije doneto. Inspekcija ne donosi zaključke već samo rešenja i kaznene mere.
 
Za sada nemamo nikakve mere prema ustanovi, jer je obrada podataka i prikupljanje činjenica u toku – kaže Stamenković.
 

Podsetimo da je pre tri dana rukovodstvo Zdravstvenog centra OK Radiju i svim medijima na lokalu i šire prosledilo „Zaključak Republičkog zdravstvenog inspektora“ u kome se demantuje pisanje OK radija.
 
- Preslušavanjem razgovora između dežurnog lekara i pozivaoca utvrđeno je da ne stoje navodi iz teksta OK Radija, da je lekar odbio posetu i pominjao svoju platu – piše u navodnom zaključku inspektora koje je u Zdravstvenom centru, opet navodno, zavedeno pod brojem 530-072-91/2014-09.
 
Prema tvrdnjama Centra, zdravstveni inspektor je taj „zaključak“ doneo 20. oktobra.
 
Da apsurd bude veći, prilikom neuke odbrane, rukovodstvo centra napisalo je  da u „zaključku“ inspekcije stoji da je „inspektor preslušao snimak razgovora između članova porodice preminulog pacijenta i lekara Hitne pomoći i da tokom tog razgovora lekar nije pominjao svoju platu“.
 
OK Radio je iz veoma pouzdanih izvora saznao da je doktor ipak pomenuo zaradu. Na konstataciju Miladinove snaje Ljiljane da je doktor plaćen da ukazuje pomoć pacijentima, on joj je odgovorio „ti da si plaćena kao ja...“.
 
Podsetimo da je porodica Aleksić iz Vranjske Banje optužila lekara Hitne pomoći za nepružanje zdravstvene usluge Miladinu Aleksiću koji je u nedelju , kako kažu Aleksići, zbog toga preminuo.
 
Sin pokojnog Miladina, Predrag Aleksić podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica iz službe Hitne pomoći, jer ni njemu, kao ni medijima, rukovodstvo nije želelo da saopšti ime lekara koji je toga dana dežurao i primao pozive za intervencije.     
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: