ZC: Nekome DVA POSLA, a nekome NIŠTA!

Lokalne vesti - Subota 04.02.2017 - 09:14

Privremeno zapošljavanje četvoro lekara u ZC u Vranju podiglo je mnogo prašine i izazvalo žestoku reakciju, prvenstveno među lekarima koji čekaju na posao već godinama.

Mnogo problema u ZC Vranje FOTO OK Radio Mnogo problema u ZC Vranje FOTO OK Radio

Situacija je kulminirala u utorak, poslednjeg dana januara, kada je grupa nezaposlenih lekara imala žestoku raspravu sa v.d. direktorom ZC-a  Draganom Veličkovićem.

Kako je ovaj sastanak u direktoratu nije pomogao da se reši nezadovoljstvo ovih lekara, jedan od njih, Marjan Trajković je odlučio da neka pitanja postavi i javno.

 - Uz dužno poštovanje funkcije koju obavlja v.d. generalnog  direktora, postavljam mu pitanje: Ko zaista može biti zadovoljan kada primite u radni odnos kolegu koji već radi posao lekara mrtvozornika, a sad je i lekar na Prijemno-trijažnom odeljenju?

Dakle za nekog dva posla, a drugima ništa!

Da li je drugi mladi lekar koji već radi u farmaceutskoj kompaniji zaista prioritet za zapošljavanje u ZC?

Treći lekar, koga ste zaposlili je upisao volontersku specijalizaciju iz radiologije, pa se postavlja logično pitanje da li to ZC na ovaj način neposredno finansira njegovu specijalizaciju
– pita se Trajković.

Trajković kaže da niko nema ništa protiv da mlade kolege dobiju šansu da rade, da osete šta znači biti lekar i pomagati ljudima, ali i da ne želi da za nekoliko godina dođu u situaciju u kojoj se nalazi on sa svojim nezaposlenim kolegama.

- Ubeđen sam da je poštenije da mlade kolege dobiju svoju šansu onog trenutka kad naš Zdravstveni centar bude u boljoj finansijskoj situaciji, na čemu sadašnja uprava ustanove i radi – smatra Trajković.

On navodi i da nije tačna tvrdnja direktora Veličkovića da niko ne želi da radi u Preševu na temperaturi od -15 stepeni.

- Ja sam već radio u kampu za prijem migranata u Preševu i Miratovcu, puna tri meseca u zimu 2015. godine, kada su tamo bili samo šatori, bez grejanja i osnovnih uslova za rad.

Ne samo da mi to nije plaćeno, nego nisam dobijao ni mesečnu zaradu skoro tri godine
– navodi Trajković.

Trajković u ime grupe lekara koji su svoje nezadovoljstvo izneli na sastanku kod Veličkovića izražava žaljenje zbog “izvesnih” reakcija i upućuje izvinjenje svim zaposlenim u upravi i samom v.d. direktoru ustanove.

- Kao što vidite mnogo je nejasnoća, osećaja nepravde, pa samim tim i revolta i afektnih reakcija.

Ipak, ubeđeni smo da do ovoga nije moralo da dođe, da smo se svi ponašali odgovorno i pažljivo analizirali težinu situacije u kojoj se nalazimo
– zaključuje Trajković.

Marjan Trajković ima tri i po godine lekarskog radnog staža, a na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je sedam godina.

Prema njegovim saznanjima, u Vranju ima čak 66 nezaposlenih lekara, a u Pčinjskom okrugu njihov broj je 111.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: