ZC: Nismo imali LOŠE NAMERE

Lokalne vesti - Sreda 12.04.2017 - 06:40

Menadžment Zdravstvenog centra u Vranju reagovao je tekst objavljen na OK Portalu „Nepokretnu staricu ostavili sa infarktom na ulici“.

Bolnica u Vranju: Ima li izlaza? FOTO OK Radio Bolnica u Vranju: Ima li izlaza? FOTO OK Radio

Prema ovim navodima, nakon sprovedenog lečenja u Službi za Interne bolesti Bolnice pacijentkinja S.D. je 11. aprila otpuštena kući.

- U toku kontakta sa rodbinom pacijentkinje radi obezeđivanja sanitetskog transporta do kuće pacijentkinje, prisutni članovi porodice su se izjasnili da za transport ove pacijentkinje nije potrebno angažovati vozilo sa ležajem, već se može iskoristiti i sanitetsko vozilo za sedenje pacijenata.

U tu svrhu je angažovan i vozač saniteta  koji je prevozio pacijente sa dijalize, a koji je odmah prevezao pacijentkinju do njene kućne adrese.

Nakon transporta pacijentkinje S.D., nije bilo lica koje bi iznelo pacijentkinju do sprata kuće jer vozač saniteskog vozila nije znao da se ista treba nositi, niti je to porodica pomenula prilikom angažovanja sanitetskog vozila.

Da se u trenutku angažovanja vozila ta činjenica znala, bio bi angažovan drugi vozač koji bi mogao da pomogne u nošenju pacijentkinje na sprat porodične kuće.

Napominjemo da vozač sanitetskog vozila nije mogao da nosi pacijentkinju na sprat kuće, zbog oboljenja kičme - piše u reakciji ZC Vranje.

Manadžment Zdravstvenog centra Vranje je povodom ovog događaja, kaže se u dokumentu, preduzeo sve radnje u cilju pojašnjenja ovog slučaja.

- Vozač koji je vršio transport je dao svoju pisanu izjavu, biće pozvana da izjavu i unuka pacijentkinje, i ako se utvrdi eventualna propust od strane vozača, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Direktor ZC Vranje se tokom dana nalazio na službenom putu i nije mogao uzetu učešće u rešavanju ove situacije.

Radi rešavanja ovog slučaja  direktor je ovlastio upravnicu Doma zdravlja  koja je preduzela sve potrebne radnje u razrešenju nastale situacije.

Još jedanput ističemo da je do ove situacije došlo nenamerno i bez ičije loše namere.

Zdravstveni centar Vranje će ubuduće preduzimati sve kako bi se izašlo u susret pacijentu, jer pacijent po Hipokratu mora uvek biti u prvom planu - kaže se na kraju reakciju ZC Vranje, koja je potpisana sa “Menadžment Zdravstvenog centra Vranje”.    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: