ZC: Oproštaj od dr Dušana Stojkovića

Lokalne vesti - Utorak 01.08.2017 - 13:24

Kolege, saradnici i poštovaoci dr Dušana Stojkovića oprostili su se od njega na komemoraciji koja je u utorak održana u sali Doma zdravlja u Vranju.

dr Dušan Stojković 1954. - 2017. godine dr Dušan Stojković 1954. - 2017. godine

Prisutni su ispunili salu i foaje ispred nje da bi odali počast preminulom kolegi, koji je tragično nastradao u ponedeljak u saobraćajnoj nesreći kod Predejana.

 

Skup je otvorila predsednica vranjske podružnice Srpskog lekarskog društva dr Gordana Đorđević, koja je govorila o biografiji i karijeri dr Dušana Stojkovića.

 

Zatim se prisutnima obratila v.d. načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo, dr Ilonka Čanadi Đelić, koja je istakla da je Stojković bio ne samo veliki stručnjak u svom poslu, već i izuzetan kolega i humanista.

 

- Bio je izuzetno dobar i pažljiv prema kolegama i nije se libio da pruži ruku podrške svakome od nas.

 

Bio je zaštitnički nastrojen i prema medicinskim sestrama i tehničarima i spreman da im uvek pruži pomoć u radu - rekla je ona.

 

U ime kolega specijalista govorila je i dr Ljiljana Živulović, koja je naglasila da su i pored privatnih razlika u mišljenjima i stavovima, sa dr Stojkovićem uvek u profesionalnom i ličnom radu besprekorno sarađivali i bili uvek jedinstveni.

 

Doktor Dušan Stojković je rođen 11. januara 1954. godine u Babinoj poljani, opština Trgovište.

 

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 1980. godine i počeo da radi kao doktor medicine u Domu zdravlja u Trgovištu, gde je u jednom periodu radio kao načelnik Ginekološkog dispanzera a potom i kao direktor Doma zdravlja Trgovište.

 

Specijalističke studije iz akušerstva i ginekologije završio je takođe u Nišu 1989. godine.

 

U Domu zdravlja u Vranju počeo je da radi od 1993. godine, kao lekar specijalista ginekologije i akušerstva, gde je obavljao i funkcije šefa odseka za planiranje porodice u tadašnjem Ginekološkom dispanzeru.

 

Bio je i šef odseka za specijalističko – konsultativnu zaštitu u Domu zdravlja Vranje.

 

U Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje počeo je sa radom od 1. februara 2000. godine, gde je vodio odseke za sterilitet, za konzervativnu ginekologiju, za puerperijum i na kraju odsek za ultrazvučnu dijagnostiku.

 

Bio je pre svega dobar čovek i kao doktor i kolega, omiljen u Službi za ginekologiju i akušerstvo i u celom kolektivu Zdravstvenog centra Vranje.

 

Doktor Dušan Stojković ostavio je neizbrisiv trag i dao veliki doprinos razvoju vranjskog zdravstva.

 

Mesto i datum sahrane dr Dušana Stojkovića biće naknadno saopšteni.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: