ZC: Tri kandidata za NOVOG DIREKTORA

Lokalne vesti - Petak 28.10.2016 - 08:44

U petak se u Ministarstvu zdravlja vode finalne konsultacije oko kandidata za v.d. direktora ZC Vranje, saznaje OK Radio.

Vranjsko zdravstvo dobija novog čelnog čoveka u petak FOTO OK Radio Vranjsko zdravstvo dobija novog čelnog čoveka u petak FOTO OK Radio

Agoniju u kojoj se ZC Vranje nalazi duže vreme, presekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, smenivši dosadašnjeg direktora dr Vladimira Stamenkovića, nakon kontrole stručnog tima.

Za koordinatora je postavljen dr Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke Opšte Bolnice, a za njegovog pomoćnika direktor leskovačkog Doma zdravlja dr Slaviša Božić.

Plan oko konsolidacije je da se imenuje v.d. direktor ZC-a iz redova vranjskih lekara, koji bi zatim postavio i direktora Doma zdravlja, kao i upravnika Opšte bolnice.

Prve konsultacije u Ministarstvu su obavljene u sredu, ali tada nije izabran prvi čovek ZC-a.

Dimitrijević kaže da su za funkciju v.d. direktora u opciji tri imena, ali nije želeo da ih otkriva.

- Shodno referencama kandidata, o izboru novog direktora odlučiće ministar Lončar, najverovatnije u petak.

Važno je da će ZC Vranje dobiti jako veliku podršku Ministarstva, ne zbog mene, već zbog ZC-a.

Ja sam tu kao neki protočni bojler koji će biti tu neko vreme i što kraće budem, to će biti bolje
– navodi Dimitrijević.

Niko od sagovornika OK Radija iz redova vranjskih funkcionera nije želeo da govori o imenima kandidata, jer lokalna samouprava nema ingerencije nad ZC-om.

Nezvanično, pak, kao najozbiljniji kandidati za direktora ZC figuriraju dr Dragan Veličković, ginekolog i internista dr Ljiljana Antić, oboje članovi Saveta za zdravstvo ovdašnjeg SNS-a.

U kuloarima vranjske zdravstvene ustanove, za neke od funkcija u menadžmentu spominju se i imena dr Dušana Aleksića, ortopeda i dr Slađane Stošić sa odeljenja PTO, ali će podela ovih funkcija zavisiti od toga ko će osvojiti vruću stolicu prvog čoveka ZC-a.

Ma ko to bio, očekuje ga težak posao i rešavanje brojnih problema, među kojima će prioriteti biti pitanje neugovorenih radnika i regulisanje ogromnih dugovanja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: