ZC Vranje bez Upravnog odbora

Lokalne vesti - Petak 07.11.2014 - 12:44

Upravni odbor u Zdravstvenom centru u Vranju već oko dve nedelje ne postoji, jer su predsednik i još neki članovi podneli ostavke.

Lekari ostaju sami: Članovi UO ZC-a koji su napustili to telo Lekari ostaju sami: Članovi UO ZC-a koji su napustili to telo

Kako saznaje OK Radio, odluke o napuštanju UO ZC doneli su predsednik Aleksandar Zlatković, zatim zamenica predsednika Verica Mišić, članovi tog tela Aleksandar Stojković i Srboljub Arsić, dok o ostavci razmišlja i član Goran Stefanović.

Tako, Upravni odbor ostaje sa dva člana, doktorom Draganom Pešićem i načelnicom Gradske uprave Miroslavom Mladenović što je zakonski nemoguće.

– Ja sam ostavku podneo isključivo iz ličnih razloga, jer imam dosta obaveza u banci u kojoj sam direktor.

Jednostavno ne mogu da postignem na oba mesta, a i jedna i druga su vrlo odgovorne funkcije. Samo zbog toga sam odlučio da se povučem sa mesta predsednika Upravnog odbora – kaže za OK Radio sada bivši predsednik Upravnog odbora ZC Aleksandar Zlatković.

On dodaje da je ostavku podneo pre oko 15 dana i da nije obavešten ko je još od članova napustio Upravni odbor.

Advokat Aleksandar Stojković nije još uvek, ali kaže da će ostavku podneti utoliko ovih dana, jer je nezadovoljan opštom situacijom u Zdravstvenom centru.

Kako je kazao, ne želi da učestvuje u javašluku koji vlada u toj ustanovi.

– U Zdravstvenom centru su ogromni problemi i neizvodljivo je da ih sve nabrojim u ovoj izjavi. Ukratko, gde politika uđe na vrata, tu pamet izlazi na prozor.

Tamo nije reč samo o sukobu između stranaka, već i o sukobu određenih frakcija unutar tih stranaka. Tamo se više ne zna ni ko je rukovodilac, ni ko rukovodi, ni ko ih je izabrao, a ni da li su izabrani – kaže Stojković.

On napominje da Zdravstveni centar zbog nepostojanja Upravnog odbora može trpeti posledice, ali, kako je kazao, one se mogu odraziti na korisnike usluga, odnosno pacijente.

– Posledice nepostojanja Upravnog odbora je zasigurno opšta dezorganizacija ustanove. U celoj priči, na žalost, kolateralna šteta su pacijenti.

Postoji deo stvari koje rukovodstvo može da radi i bez Upravnog odbora, ali postoje odluke UO bez kojih ne može da funkcioniše ustanova.

One su uglavnom vezane za finansijski deo priče – kaže Stojković.

Prvi član koji je napustio UO ZC-a je ginekolog Srboljub Arsić, a kako  OK Radio nezvanično saznaje ostavku na mesto člana Upravnog odbora podnela je i doktorka Verica Mišić.

Advokat Goran Stefanović kaže da će pratiti situaciju, ali da već duži vremenski period intenzivno razmišlja o odlasku iz Upravnog odbora.

Iz menadžmenta Zdravstvenog centra uveravaju da je u toku formiranje novog Upravnog odbora.

-  Novi Upravni odbor je u formiranju. Očekujemo saglasnost na imenovanje članova Upravnog odbora koje smo uputili Ministarstvu zdravlja Republike Srbije – kažu u Službi za odnose s javnošću vranjskog ZC.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: