Zdravstveni centar - zabranjeni grad

Lokalne vesti - Sreda 24.09.2014 - 11:58

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju donelo je više nego skandaloznu odluku da pored „civilnih“ vozila, ulaz u krug Bolnice od četvrtka plaćaju i taksisti.

Ulaz u ZC Vranje kao carina Ulaz u ZC Vranje kao carina

Tako će oni morati da plate 100 dinara prolaz do nekog od odeljenja, bez obzira što se tamo neće zadržavati duže od dva minuta ili što su u vozilu pokretni i nepokretni pacijenti.

Taksi prevoznici, ali i gradsko rukovodstvo, najavljuju da ovakvu bahatost direktora Zdravstvenog centra i kompletnog rukovodstva neće dozvoliti, makar slučaj došao i do suda.

– U sredu smo obavešteni da ćemo od četvrtka morati da plaćamo ulaz u krug Bolnice. Realizaciju takve odluke ćemo sprečiti na ovaj ili onaj način.

Kakva je to bahatost i sa kojim pravom neko donosi takve besmislene odluke?

Mi prevozimo bolesne, iznemogle ljude, decu i invalide. Pitam rukovodstvo ZC da li treba da ih ostavimo ispred ulaza pa da se sami snalaze do odeljenja, jer da plaćamo ulaz sigurno ne možemo?

Jedino da počnemo da odbijamo vožnje do Bolnice, pa da Hitna pomoć razvozi ljude.

Ni u jednom gradu u Srbiji se ne naplaćuje ulaz u bolnički krug taksistima, samo u Vranju pametuju i donose takve odluke – kaže Srboljub Veličković, direktor OK taksija.

Referent za odnose s javnošću ZC Beba Kanački kaže da nije na svom radnom mestu, te da ne može da pruži nikakve informacije vezane za ovaj slučaj.

Direktor Zdravstvenog centra Vladimir Stamenković u sada već ustaljenom  načinu neprimerenog ponašanja zalupio je slušalicu novinaru, rekavši pre toga da za OK Radio više ne daje nikakve informacije.

Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Stajić (SDPS) kaže da će Grad učiniti sve kako bi se najnovija odluka učinila ništavnom.

– Van pameti je da se taksistima naplaćuje ulaz u bonički krug, jer se oni tu ne zadržavaju, već veoma često rade posao službe Hitne pomoći.

Neka se naplaćuje ulaz civilima koji dolaze u posetu, ali ovakva odluka neće baš tako lako biti sprovedena.

Mi ćemo učiniti sve kako bi je poništili, jer je ovde reč ne o taksistima, već o pacijentima.

Umesto da razmišljaju i rade na unapređenju zdravstvene zaštite koja je na krajnje nezavidnom nivou, oni se bave perifernim stvarima – kaže Stajić.

Inače, ulaz u bolnički krug kolima i do sada su plaćali pacijenti i oni koji idu u posetu, a cena karte je 100 dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: