ŽIVKOVIĆ: Zauzdaćemo trgovinu narkoticima!

Lokalne vesti - Sreda 05.10.2016 - 10:39

Jedan od prioritetnih zadataka PU Vranje i MUP- a Srbije je suzbijanje narkomanije, i u tom cilju, od početka godine do kraja avgusta zaplenjeno je oko 22 kilograma razne vrste droga.

Policija u Vranju za pola godine zaplenila 22 kilograma raznih droga FOTO S. Tasić/OK Radio Policija u Vranju za pola godine zaplenila 22 kilograma raznih droga FOTO S. Tasić/OK Radio

Prema najavama Igora Živkovića, načelnika PU Vranje, aktivnosti na suzbijanju narkomanije biće nastavljene nadalje, i to na svim poljima.

Zaplenjeno je više od 21 kilograma marihuane i manje količine heroina.

PU Vranje će i dalje nastaviti da deluje na suzbijanju organizovanog krijumčarenja narkoticima.

Takođe, i dalje će se praktikovati aktivnosti na suzbijanju narkomanije kod uticaja na omladinu i decu u blizini škola i na svim mestima  gde mlada populacija može da dođe u dodir sa narkoticima
- poručuje Živković.

Međutim, on nije precizno odgovorio na pitanje da li i dalje o Velikom Trnovcu može da se govori kao evropskom centru za trgovinu narkoticima, kakvo je mišljenje vladalo u javnosti pre desetak godina.

- Ne bih da lokalizujem ovaj problem, jer je jedan od prioritetnih zadataka PU Vranje kao i MUP - a suzbijanje narkomanije.

Ne samo PU Vranje, već i sve linije rada MUP - a rade na suzbijanju krijumčarenja narkoticima.

Ovde je posebno interesantna balkanska ruta, koja seže sa Bliskog istoka, Turske i čiji jedan kraj ide preko Makedonije u Srbiju, a drugi preko Bugarske, i dalje ka Zapadnoj Evropi.

Budite sigurni da se operativno prati, i da se preduzimaju potrebne mere, i ovo što se realizuje, a tiče se presecanja tih kanala, je i domen aktivnosti PU.

Iako nije transparentno na ovom  području, apsolutno se sa svim službama uključujemo u delovanju - navodi Živković.

Suzbijanje  krijumčarenja narkoticima i dejstvovanje na svim mestima gde može da se očekuje distribucija droge, prevashodno na zaštiti dece, biće i u buduće jedna od glavnih aktivnosti vranjske policije i područja na kojem deluje, obećavaju iz PU Vranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: