ZLATNE RUKE: Da se vidimo na Svetog Iliju

Lokalne vesti - Subota 01.08.2015 - 11:03

Vranje – U nedelju, na Svetog Iliju, plato pored crkve na Vlasina Ridu, biće mesto tradicionalnog okupljanja različitih narodnih stvaralaca ovoga kraja na 11. tradicionalnoj manifestaciji „Zlatne ruke“.

Prošlogodišnja dešavanja na Svetog Iliju FOTO TO Surdulica Prošlogodišnja dešavanja na Svetog Iliju FOTO TO Surdulica

Organizatori su planirali da se na seoskoj slavi, pod vedrim nebom, kao i svake godine, posetiocima predstave rukotvorine, nošnje, običaji, narodna jela, pesma, igra i zabava Vlasine i ovoga kraja.

-I ovoga puta manifestacija „Zlatne ruke“ treba da bude povod da se pored crkve Svetom Iliji, na narodnom saboru, okupe i vide generacije onih koji su otišli iz ovoga kraja, sa onima koji su ostali da čuvaju naše tradicije i običaje. To je glavni smisao ove manifestacije –poručuju organizatori.

Poseban smisao ovom narodnom okupljanju daće kulturno zabavni program u kome će nastupiti nekoliko folklornih ansambala i trubačkih orkestara surduličkog kraja.

- Manifestacijom „Zlatne ruke“ mi na najbolji način čuvamo od zaborava, ali i promovišemo običaje, kulturu, tradiciju i sve narodne vrednosti ljudi našeg kraja –kaže Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: