ZLATNI PUŽ: Filmovi iz 80 zemalja

Lokalne vesti - Sreda 06.09.2017 - 13:12

U organizaciji Škole animiranog filma (ŠAF) od 11. do 15. septembra, u Vranju će biti održan 5. Svetski dečji festival animiranog filma “Zlatni puž”, na kome će učestvovati oko 30 - tak gostiju iz SAD, Ukajine, Makedonije, Hrvatske i nekoliko gradova Srbije.

Filmovi iz 80 zemalja. Foto: Najavni plakat Filmovi iz 80 zemalja. Foto: Najavni plakat

Od prispela 862 filma iz 80 zemalja sveta, selekciona komisija, koja je radila u sastavu dr Vukašin Antić, Zoran Dimić i Snežana Trajković, odabrala je 56 filmova u dve kategorije.

Tokom trajanja Festivala, predviđene su grupne posete vranjskih osnovnih i srednjih škola, poseban program za male predškolce, a svi zainteresovani mogu da prate aktivnosti u Galeriji Narodnog muzeja i sve projekcije su besplatne.
 

Žiri ovogodišnjeg festivala radiće u sastavu Deanna Morse (SAD), predsednica, Snežana Trstenjak (Beograd) i Janko Baljak (Beograd).

Festival “Zlatni puž” podržali su grad Vranje, Ministarstvo kulture i informisanja i ambasada SAD iz Beograda.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: