ZMAJ slavio u Ekonomskoj

Lokalne vesti - Utorak 20.10.2015 - 12:12

Učenici O.Š. “Jovan Jovanović Zmaj” pobedili su na „Dečjoj olimpijadi bezbednosti” koju je organizovala PU Vranje u cilju zaštite dece u saobraćaju.

Bilo je više od 72 takmičara Bilo je više od 72 takmičara

Po rečima Saše Stamenkovića, zamenika komandira Policijske ispostave u Vranju, popularni Zmajevci su u konkurenciji osam škola, pokazali najbolje rezultate u ekipnom plasmanu.

- U prvoj igri “Ne ljuti se čoveče”, takmičari su odgovarali na pitanja koja se tiču bezbednosti i ponašanja u saobraćaju.

Drugo nadmetanje se odnosilo na pružanje prve pomoći, zatim bacanje u koš, četvrta igra je bila detektivska. Imali smo tri zamišljene ličnosti, a deca oko pola minuta da postave pitanja.

Zamišljene ličnosti su bili policajac, doktor ili vatrogasac. Poslednja peta igra podrazumevala je vožnju bicikla i ponašanje bicikliste u saobraćaju - pojašnjava Stamenković.

On dodaje da zadaci koje je policija predvidela, odnosno sistem takmičenja, omogućavaju da se deca kroz samu igru edukuju za što bolje snalaženje i  svoju zaštitu u saobraćaju.

“Dečja olimpijada bezbednosti” održana je u Ekonomskoj školi, gde se nadmetalo ukupno 72 takmičara.

Policijska uprava Vranje je i ranijih godina organizovala slične projekte sa  temama kao što su vršnjačko nasilje  ili pomoć i zaštita žrtava nasilja u porodici.

U planu su i slični programi, najverovatnije sa temom narkomanije, najavljuje Stamenković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: