Zuja PONOVO u sedlu!

Lokalne vesti - Utorak 11.10.2016 - 11:13

Zoran Veličković, direktor RTV Vranje u dva mandata, izabran je i po treći put za direktora ove medijske kuće, objavio je RTV.

Veličković po treći put izabran za direktora RTV-a FOTO FB Veličković po treći put izabran za direktora RTV-a FOTO FB

Veličkovića je na ovu funkciju jednoglasno imenovala prva Skupština udeličara, koju čine vlasnici akcija RTV Vranje, nekadašnji i sadašnji zaposleni u ovoj kući.

Njima je prošle nedelje, nakon više od godinu dana pravnih zavrzlama, konačno odobreno pravo na podelu 100 odsto akcija ovog, nekada javnog preduzeća.

Na prvoj Skupštini udeličara doneta je i odluka o promeni pravne forme i Osnivački akt društva sa ograničenom odgovornošću.

RTV Vranje je poslednjih godinu i po dana funkcionisala u svojevrsnom pravnom vakuumu, jer je po Zakonu o informisanju izgubila status javnog preduzeća, a zaposlenima je negirano pravo na 100 odsto akcija firme, koje im je garantovao taj isti zakon.

U neuspešnom procesu privatizacije RTV Vranje, juna prošle godine, dvadesetak radnika je uzelo socijalni program i napustilo ovu kuću, a među njima je bio i Veličković, koji je ovaj potez obrazložio „ličnim razlozima“.

Nakon toga je od budućih akcionara dobio ugovor o ustupanju upravljačkih prava nad akcijama i tako, iako formalno van firme, ostao njena siva eminencija.

Prilikom imenovanja, Veličković je rekao da preuzimanje sudbine ove medijske kuće u ruke zaposlenih velika obaveza.

- Posebnu zahvalnost dugujemo državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću, koji je imao sluha za naše probleme i u završnoj fazi maksimalno pomogao da do ovog rešenja dođemo što pre.

Period koji dolazi biće turbulentan i pun izazova jer je sve manje oglašivača, a utakmica je sve surovija.

Pred nama je period u kome se mora nadoknaditi izgubljeno a za to će biti potrebno mnogo rada i strpljenja
– rekao je Veličković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: