ZUPE se izborio za baštu na ŠETALIŠTU

Lokalne vesti - Sreda 20.01.2016 - 13:32

Gradsko veće Vranja odlučilo je da ne dozvoli postavljanje pokretnih kioska, tezgi i trafika u donjem delu šetališta, ali istovremeno je odobrilo postavljanje osam letnjih bašti u gornjem delu pešačke zone.

Na šetalištu će biti osam bašti. Foto: S.Tasić Na šetalištu će biti osam bašti. Foto: S.Tasić

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da to podrazumeva  zabranu postavljana  od Robne kuće do Direkcije, a zeleno svetlo za bašte kafića u gornjem delu šetališta.  


U donjem delu šetališta biće ostavljen deo za cvetni trg uz fontanu, u toku jednog ili dva dana u nedelji.

U gornjem delu šetališta, od Civrića do Poreske uprave biće osam bašti, koje će biti tipske, jednoobrazne, iste kvadrature.

One će se postavljati u maju, a sklanjati u oktobru, bez ikakvog zastakljivanja i zauzeća više prostora
- pojašnjava Antić.
 
Član Gradskog veća zadužen za preduzetništvo, turizam i ugostiteljstvo Nebojša Zupančić podseća da je ranije bilo rečeno, da kad se bude završilo šetalište od Direkcije do zgrade Gradske uprave, da će se razmatrati i postavljanje letnjih bašti.

- Lično, jesam za postavlljanje bašti u gornjem delu šetališta. Mislim da će donji deo šetališta imati sasvim drugu funkciju sa fontanama i ostalim pratećim sadržajima, i da dole bašte nisu potrebne.

Sasvim je realno da  gornji deo šetališta, u kome je veliki broj lokala i kafića ima i letnje bašte. One će dati neku novu dimenziju čitavom prostoru. Naravno, da sve to bude u skladu sa propisima, a ne da svako postavlja koliko i šta hoće
- kaže Zupančić.


Međutim, iako se postavljanje letnjih bašti predstavlja kao realna potreba, iza čitave inicijative stoji upravo većnik Zupančić,  kako bi kafe- poslastičari “Glamur” omogućio postavljanje bašte, saznaje OK Radio.

- Zupančić je pokrenuo inicijativu za vraćanje bašti na šetalištu. Ti objekti nisu formalno u njegovom vlasništvu, jer se vode na ime njegovih radnika, ali su suštinski njegovi - kaže izvor OK Radija.

Inače, tvrdi ovaj izvor, kada su bašte kafića na delu šetališta u Vranju u pitanju, vlada pravi javašluk, jer svako radi šta hoće.
 
- Oni uzmu rešenje za baštu od 25 kvadrata, a postave pet puta veću. Primera radi, poslastičara “Glamur” u letnjem periodu postavlja nekoliko stolova na trotoaru, a tvrdi da to nije bašta, već samo stolovi. I naravno, to ništa ne plaća. Paradoksalno - zaključuje izvor OK Radija.

Sa druge strane većnik Zupančić tvrdi da narod priča neistine.

- Nemam veze sa tom poslastičarom. To nije moj objekat. Priča o postavljanju bašti je pokrenuta još ranije, ali zbog nejednoobraznog šetališta to nije moglo da se uradi.


Uopšte neće biti zanemarljiv prihod za grad od postavljanja bašti, tako da ne vidim tu nikakav problem - kaže Zupančić.
 
Inače, cena zakupa po kvadratu za postavljanje bašti  je 33 dinara na dan.





 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: