ZZJZ: Mišićka još direktorka, Stojanovićeva na čekanju

Lokalne vesti - Petak 02.09.2016 - 14:19

Savet za zdravstvo SNS-a doneo je odluku da Svetlana Stojanović specijalista socijalne medicine bude imenovana za novu direktorku Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju, saznaje OK Radio.

Svi direktorki Zavoda: Stojanovići (skroz levo i desno) i Mišić (u sredini) FOTO OK Radio Svi direktorki Zavoda: Stojanovići (skroz levo i desno) i Mišić (u sredini) FOTO OK Radio

Iako OK Radio nije mogao da dobije potvrdu ove informacije jer predsednik Saveta Miroljub Stanković nije odgovarao na pozive, dobro upućeni izvori potvrdili su tačnost ove vesti.

Doktorka Svetlana Stojanović je bila nedostupna za komentar, jer je tokom dana, kako je OK Radiju rečeno u Zavodu, najpre bila na sastanku, a zatim je morala hitno na teren.

Dr Milena Mišić za OK Radio aktuelnu situaciju komentariše rečima da je ona još uvek aktuelna direktorka ove ustanove, sve dok ne dobije rešenje o razrešenju.

- Nemam ništa protiv moje smene, jedino mi nije svejedno to što su pojedini članovi Saveta za zdravstvo vranjskog SNS-a svoju odluku obrazlagali tvrdnjama da sam ja sa svojim timom upropastila Zavod – kratko je prokomentarisala Mišićeva.

Saznanja o smeni na čelu ZZJZ imaju i zaposleni u ovoj ustanovi, pa su na najnoviji razvoj situacije dva reprezentativna sindikata ove ustanove reagovali saopštenjem.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Novi sindikat zdravstva u vranjskom ZZJZ u saopštenju navode da se ne može odlučivati o funkcionisanju ovako važne zdravstvene ustanove na stranačkim organima.

- Očigledno je da su pojedinci u SNS-u nezadovoljni podobnošću dosadašnje direktorke, pa iz uskostranačkih interesa žele da izvrše promenu na čelu naše ustanove u stranačkim mešetarenjima, suprotno mišljenju zaposlenih u Zavodu koji su izuzetno zadovoljni rukovođenjem i radom sadašnje direktorke.

Mi još jednom napominjemo da se imenovanje i biranje članova Upravnog i Nadzornog odbora mora vršiti u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštit
i – kažu sindikalci.

Oni ističu da zastupljenost članova odbora mora da bude i iz drugih opština okruga, jer ZZJZ mora da po pitanju javnog zdravlja sarađuje i sa drugim organima i ustanovama na teritoriji celog Pčinjskog okruga.

- Ukoliko neko želi smenu direktorke Mišić, to se mora u potpunosti obaviti na legitiman način i u skladu sa zakonom, na javno raspisanom konkursu, na predlog Upravnog odbora, a imenovanjem od strane Ministarstva zdravlja kao osnivača ustanove.

Mi kao sindikati još jednom napominjemo da smo odlučno na strani direktorke MIlene Mišić i da ćemo upotrebiti sva sindikalna sredstva radi odbrane i dosledne primene zakona i drugih propisa vezanih za rad i funkcionisanje naše ustanove
– stoji u sapštenju dva sinadikata zaposlenih u ZZJZ.

Smena Milene Mišić se priprema duže vreme, a pre dva meseca sindikalci Zavoda su oštro reagovali na informaciju da će na ovo mesto biti vraćena nekadašnja direktorka Eržika Antić.

Tada je Milena Mišić izjavila da se iz ličnih i razloga profesionalnog usavršavanja iščlanila iz redova SNS-a, gde je bila predsednik Saveta za ekologiju.

Sindikalci su tom prilikom istakli da su zaposleni u ovoj ustanovi veoma zadovoljni radom Mišićeve i da ustanova polako izlazi iz duboke krize u kojoj se našla, kako su naveli, usled “katastrofalnog vođenja prethodne direktorke Eržike Antić”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: