Nema optužnice za pad helihoptera

Nacionalne vesti - Četvrtak 13.08.2015 - 12:16

Pet meseci nakon pada helikoptera Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi, ceo postupak je i dalje u fazi istrage u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon pet meseci od pada još niko nije optužen. Foto: Ž. Knežević Nakon pet meseci od pada još niko nije optužen. Foto: Ž. Knežević

Analitičari ne očekuju da će se istraga brzo završiti pokretanjem krivičnog postupka.

"Obaveštavamo vas da su u toku predistražne radnje i da ne možemo da iznosimo detalje istrage koja se vodi zbog pada vojnog helikoptera", rekli su agenciji Beta u beogradskom tužilaštvu.

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je u izjavi agenciji Beta da je dosadašnji izostanak reakcije tužilaštva posledica opstrukcije vlasti.

- Ozbiljnost događaja od 13. marta je prevelik teret na duši ljudi iz Vlade i oni su izabrali najelegantniji način da pobegnu od onoga što se desilo, a to je birokratska opstrukcija. Dali su dovoljno činjenica koje jasno potvrđuju kritiku prema njima.

Svaka kritika prema ljudima iz Vlade i onima koji su bili u lancu (komandovanja) u vojsci pokazala se kao tačna, ali u nedostatku boljeg odgovora i želje da se ide ka stvarnom ustanovljavanju odgovornosti, Vlada se odlučila za birokratsku opstrukciju - rekao je Radić.

On je podsetio da tužilaštvo ima neograničeno vreme u kojem treba da odluči o eventualnom pokretanju istrage i da se može desiti da, u pogodnom momentu, diskretno bude saopšteno da postupak neće ni biti vođen.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: