100 dana Vlade

Nacionalne vesti - Nedelja 03.08.2014 - 11:40

Povodom 100 dana Vlade Premijer Aleksandar Vučić rekao je da "pravljenje temelja za bolji investicioni ambijent" vidi kao najveći uspeh Vlade, dok lider opozicione Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da ova vlada već dve godine unazađuje zemlju.

Prvo obraćanje Vučića kao premijera (Foto: dw.dw) Prvo obraćanje Vučića kao premijera (Foto: dw.dw)
- Uspeli smo u pravljenju temelja i osnova za bolji investicioni ambijent, za kreiranje boljeg ekonomskog ambijenta i svi oni koji ulažu i investiraju u zemlju su saglasni sa tim, svi bez izuzetka - rekao je Vučić za televiziju "Pink".
 
On je istakao da su usvojeni važni, reformski zakoni, kao što je Zakon o radu, da su napravljene značajne uštede i da je posle više godina zabeležen pad nezaposlenosti.
 
On je kazao da zemlji ne preti bankrot, ali da je prioritet rešavanje situacije u preduzećima u restrukturiranju, kao i smanjenje javnog duga i fiskalnog deficita.
 
Vučić je više puta ponovio u intervjuu za televiziju Pink da je za katastrofalnu situaciju u Srbiji odgovorna prethodna vlast, "koja je imala sedam ili osam vlada u kojima su uništili sve što su stigli".
 
Pajtić je kazao da se Vlada ne bavi građanima, već samo sobom i da joj je "namera da rasproda sve preostale resurse u bescenje".
 
- Već 737 dana Vučić kozmetički menja i prekomponuje svoju vladu, a vodi suštinski istu politiku autokratije i samovolje. Za samo dve godine Srbija je sa takvom vladom izgubila decenije budućnosti. Sve je lošija kupovna moć stanovništva, penzije i plate se smanjuju, a rastu porezi i takse - kazao je Pajtić.
 
U Srbiji se danas mnogo neizvesnije i teže živi i nema investicija. 
 
- Zakoni se donose po hitnim procedurama, a tajni ugovori kriju činjenicu da se najplodnije vojvođanske oranice otimaju našim građnima i prodaju strancima u bescenje, poklanjuju se hoteli i javna preduzeća od strateškog značaja - naveo je Pajtić. 
 
 
Beta, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: