5. avgust - Dan sećanja na stradale u Srbiji i RS

Nacionalne vesti - Petak 26.06.2015 - 13:44

Na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade RS dogovoreno da se zajednički obeleževa 5. avgust - Dan sećanja na prognane i stradale Srbe.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice dve Vlade u Palati Srbije rekao da će se taj datum zajednički obeležvati kao što će se zajednički obeležavati Vidovdan i Dan proboja u Jasenovcu.

On je naglasio da Srbija pošuje integritet BiH, ali da je u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama spremna da ako RS iz bilo kog razloga bude imala problema bude mesto na koje može da se osloni.

Nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske (RS) danas je u Beogradu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture i protokol o usaglašavanju stavova o oblastima stručnih ispita i licenciranju iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja.

Vučić je rekao da je na sednici bilo reči o unapređenju odnosa Srbije i RS i najvio da će sledeća sednica biti u Bratuncu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: