5. avgust Dan žalosti

Nacionalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 14:18

Dan sećanja na stradanja i progon Srba biće obeležen 4. avgusta velikim skupom ispred Sremske Rače i nizom prigodnih manifestacija 5. avgusta.

4.avgust Dan sećanja na stradanja i progon Srba  FOTO: Tanjug/Tanja Valic 4.avgust Dan sećanja na stradanja i progon Srba FOTO: Tanjug/Tanja Valic
Peti avgust biće proglašen Danom žalosti na teritorijama Srbije i Republike Srpske, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, prenosi Tanjug.
 
"Mi smo na zajedničku inicijativu vlada Srbije i Republike Srpske odlučili da 5. avgust bude dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe, a na današnjoj sednici Organizacionog odbora smo se dogovorili kako ćemo obeležiti taj dan", rekao je Vulin novinarima nakon uručenja stipendija talentovanim učenicima i studentima koji se nalaze na smeštaju u hraniteljskim porodicama.
 
Prema njegovim rečima, dogovoreno je da će taj dan biti obeležen velikim skupom 4. avgusta ispred Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica, kao i 5. avgusta, nizom prigodnih manifestacija od kojih će, između ostalog, jedna biti i minut ćutanja za sve žrtve.
 
"U akciji obeležavanja uključile su se obe vlade, Srpska pravoslavna crkva i sve institucije naše zemlje", kazao je Vulin.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: