Advokati ponovo štrajkuju

Nacionalne vesti - Sreda 10.09.2014 - 09:19

Advokati u Beogradu u sredu su stupili u štrajk koji će trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi za umanjenje poreza.

Kako je rekao predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić razgovori koji su vođeni u Ministarstvu pravde završeni su neuspešno.
 
- Doneta je odluka da stupimo u štrajk dok se ne ispuni naš zahtev da se poreska opterećenja vrate na nivo iz prošle godine - kazao je Šoškić. 
 
Predstavnici Advokatske komore Beograda započeli su štrajk zbog povećanja paušalnih poreza još 18. juna, posle čega su im se prkiljučili svi advokati u Srbiji. 
 
Sistem pravosuđa bio je u blokadi, sve do 2. jula, kada je doneta odluka o prekidu štrajka, jer se bez prisustva advokata ne mogu održavati suđenja. 
 
Štrajk je obustavljen, posle dogovora o formiranju mešovite radne grupe čiji je osnovni zadatak bio da pronađe održiva rešenja za obračunavanje paušalnog poreza, a koju su činili predstavnici advokata, ministarstva finansija i pravde. 
 
- Ta radna grupa ništa nije uradila, nije se došlo do rešenja i otuda ponovo stupamo u štrajk - rekao je Šoškić. 
 
Podsetio je da se štrajk nastavlja i u septembru, jer je odlukom Ministarstva finansija, advokatima koji plaćaju paušalni porez, ta obaveza ove godine povećana od 100 do 300 odsto. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: