"Ako Bošnjaci žele sagnuću glavu u Srebrenici"

Nacionalne vesti - Petak 19.06.2015 - 13:37

Ako Bošnjaci budu želeli i ako to za njih nije dodatna poteškoća, biću spreman da odam počast muslimanskim žrtvama u Srebrenici, izjavio je premijer Vučić.

Sve u cilju pomirenja Sve u cilju pomirenja


"Kao premijer sam spreman da pognem i sagnem svoju glavu i pokažem kakav odnos mi Srbi imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama. Da onih 99,9 posto Srba koji nisu učestvovali u tom zločinu mogu da idu uzdignute glave i uzdignuta čela u svetu gde god", rekao je Vučić u obraćanju medijma u Beogradu.

Kako navodi, u Srebenici se dogodio težak i jeziv zločin, a srpski narod, kao narod koji je od Balkanskih ratova do devedesetih godina najviše stradao, da bi pokazao svoju veličinu mora da pokaže da poštuje tuđu patnju i tuđ bol.

"Da nipodaštavamo tuđ bol i patnju neće nas nigde odvesti. Moramo više nego bilo ko i to ne zato što nam to kaću neki stranci. Moramo više da pokažemo da poštujemo muke, patnju i bol", navodi Vučić.

Prema njegovim rečima Srbi i Bošnjaci su od Balkanskih ratova često bili na različitim stranama.

"U Podrinju smo samo mrtve prebrojavali. Ni ranjenike nismo razmenjivali. Hoćemo li to raditi i u budućnosti? Da li nam je potreban neko sa strane da nam drži pridike? Hoćemo li da se opet prebrojavamo? Da nam ponovo reke krvave budu pa da posle toga opet moramo da živimo zajedno", naveo je Vučić.

Premijer Srbije je nakon toga naveo da "mi Srbi nećemo da krijemo prezir i nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom narodu u Srebenici".

"Nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo niti da da relativizujemo taj zličin. To je veliki i strašan zločin. Ja smatram da je trebalo da se radi na poverenju, a ne na dodatnoj destabilizaciji. Predlozi o rezoluciji su samo doneli destabilizaciju", naveo je Vučić.

"Zato srpska vlada ne može da glasa ni za ni protiv i ne može da podrži predloženu rezoluciju", rekao je premijer.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: