Ako EU ne reaguje - kontramere Hrvatskoj

Nacionalne vesti - Utorak 22.09.2015 - 11:50

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija odgovoriti na hrvatsko zatvaranje granica za srpske kamione ukoliko EU do 14.00 ne reaguje.

Hrvatska ne može da ponižava Srbiju Foto: NSPM Hrvatska ne može da ponižava Srbiju Foto: NSPM

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija odgovoriti na hrvatsko zatvaranje granica za srpske kamione ukoliko EU do 14.00 ne reaguje.

"Čekamo da EU reaguje do 14 sati, a onda će Srbija reagovati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da Hrvatska ne može da se iživljava, ponižava Srbiju i uništava privredu Srbije bez posledica", istakao je Vučić.

Vučić je ocenio da je potez Hrvatske "skandal neverovatnih razmera".

Hrvatsko zatvaranje granica za teretni saobraćaj je brutalni napad na Srbiju i pokušaj brutalnog uništenja srpske ekonomije, ocenio je Vučić novinarima nakon skupa Beogradski investicioni dani.

"Ovo je skandal međunarodnih razmera i Hrvatska je prekšila sve evropske sporazume i direktive", rekao je Vučić ; i dodao da objašnjenje koje je Hrvatska dala za taj postupak "spada u zonu sumraka".

"Za ove stvari nema argumenta ni racionalnog objašnjenja. Mi smo jedini koji ništa nismo izazvali i ponašamo se najodgovornije. Nestao im je Šengen, a sada Srbija treba da plaća cenu", rekao je Vučić.

On je naglasio da je Evropskoj komisiji dao rok do 14.00 sati da preduzme nešto, a u suprotnom ako ništa ne bude učinjeno Srbija će "hladne glave određenim merama zaštiti sebe".

Vučić je kazao da je šokiran odgovorom Hrvatske da Srbija pola izbeglica preusmeri prema Mađarskoj kako bi bio odblokiran kamionski saobraćaj.

"Srbija to neće da uradi jer ona tim ljudima ne govori gde treba da idu, već oni sami to odlučuju", dodao je Vučić.

Premijer je naveo da je nemoguće da se deo migranata vrati u Srbiju, uz ocenu da su to "priče za malu decu".
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: