Apsolventi ostaju na budžetu

Nacionalne vesti - Sreda 22.10.2014 - 15:25

Svi studenti koji su poslednju godinu redovnih studija tokom školske 2013/2014. godine bili na budžetu, zadržavaju taj status i tokom "produžene godine", apsolventskog roka, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Usvojen protestni uslov o finansiranju apsolventskog roka (Foto: Blic) Usvojen protestni uslov o finansiranju apsolventskog roka (Foto: Blic)

Vlada Srbije je donela zaključak kojim se studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2010/2011, odnosno 2011/2012. godine omogućava da zadrže pravo da se finansiraju iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

Ministarstvo je pozivalo visokoškolske ustanove da studentima koje su već upisali produženu godinu, a koji po ovom zaključku zadržavaju pravo na finansiranje iz budžeta, usklade status i da izvrše povraćaj naplaćene školarine i eventualnih drugih troškova.

Zaključak Vlade Srbije usledio je nakon dogovora Ministarstva sa SKONUS-om koji je postignut 10. oktobra.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: