Arsenal oružja u Kraljevu i Šidu

Nacionalne vesti - Sreda 22.07.2015 - 14:32

Pripadnici MUP-a pretresli pronašli su u kućama u Šidu i Kraljevu veću količinu ilegalnog oružja i municije.

velika kolicina oruzja u privatnim kucama FOTO: cpreview.org/Greg Graff velika kolicina oruzja u privatnim kucama FOTO: cpreview.org/Greg Graff
Prilikom pretresa u kući u Šidu su pronašli poluautomatsku pušku, automat, vazdušnu pušku sa optikom, 1.470 komada municije i sedam ručnih bombi u originalnim kutijama, navodi se u saopšenju policije.
 
Vlasnik kuće, čije ime nije objavljeno, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv njega je podneta krivična nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku. 
 
Prilikom pretresa porodične kuće u Kraljevu pronađene su dve puške, od kojih je jedna automatska sa dva noža, četiri ručne bombe, pet tromblonskih mina sa tri nastavka, gasni pištolj sa 15 metaka, saopšteno je iz MUP-a. 
 
Kako je navedeno, u istoj kući je pronađeno 309 komada municije različitog kalibra, vežbovni projektil, tri noža, od kojih je jedan bajonet i gumenu palicu, i u toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica nabavke i držanja pronađenog oružja. 
 
Protiv tridesetpetogodišnjeg muškarca sa boravištem u Kraljevu biće podnesena krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.
Beta/Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: