Atentat na Beka - sve informacije

Nacionalne vesti - Petak 14.11.2014 - 21:44

Biznismen Milan Beko ranjen je danas oko 17.30 sati sa dva metka ispred svoje kuće na Senjaku, saznaje "Blic". On je odmah prebačen u beogradski Urgentni centar.

Policija je blokirala mesto događaja - foto Blic Policija je blokirala mesto događaja - foto Blic

Beko je u bolnicu dovezen bez svesti, a sa njim je bio vozač. Kako nam je rečeno u Urgentnom centru, Beko je operisan, njegovo stanje je trenutno stabilno ali se lekari uzdržavaju od davanja prognoza.

- U 18.30 primljen je pacijent sa teškim telesnim povredama. Povrede su opasne po život. Odmah nakon prijema ekipa doktora je operisala. Operacija je završena, i stanje je stabilno. Povrede su izuzetno teške - rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

Jedan od lekara iz Urgentnog centra je rekao za "Blic" da je Beko zadobio povrede abdomena, i da je trenutno u stabilnom stanju.

  Kako saznajemo, operaciji je prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 Dvojica napadača

Inspektori beogradske policije na mestu pucnjave pronašli tragove za koje veruju da će ih dovesti do napadača na Milana Beka.

- Pronađeno je šest čaura, jedno zrno ali i otisak stopala za koji verujemo da je napadačev. Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti veštačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka - kaže za "Blic izvor iz beogradske policije.

On navodi da je uviđaj obavljen profesionalno, da su nađeni tragovi koji mogu da dovedu do izvršioca ali i da je u istrazi, pred policijom sada veoma ozbiljan i obiman posao.

- Imamo snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka. Radi se o snimcima napravljenim u poslednjih mesec dana, koji će sada biti pregledani. Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio izvesno vreme - kažu u policiji.

Inspektori beogradske policije su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobegli.

- Za sada znamo da su u pitanju dvojica napadača, izvršilac i njegov saučesnik. Obojica su na sebi imali dukserice sa kapljučama koje su imali preko glava i tamno plave jakne - kaže izvor "Blica".

Policija će u nastavku istrage proveriti i bazne stanice ovog dela Senjaka u poslednja tri meseca kako bi se utvrdilo ko je sve boravio u ovom delu grada.
 
Načelnik beogradske policije u cilju hapšenja izvršioca je naredio akciju "Vihor" - odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada ali i pojačanu kontrolu državne granice.

- Na rasvetljavanju pucnjave odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju - kažu u policiji.

Najvažniji razgovor sa Bekom

U cilju otkrivanja motiva napadača i njegove identifikacije, najvažniji je razgovor sa Milanom Bekom. Policija do sada nije imala saznanja da njemu neko preti kao ni naznake da bi neko mogao da puca u njega.

- Beko je u stabilnom stanju ali sa teškim povredama. Ima dve prostrelne rane a meci su na čak osma mesta u stomaku napravile povrede - kaže naš izvor.

Sačekuša

Prema prvim informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je Beka čekao u žbunju. Kada se Bekov automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i dva puta pucao Beku u stomak dok je izlazio iz automobila.

Prema prvim informacijama, dalji napad je sprečio vozač Milana Beka koji je ubacio automobil u rikverc i isprečio se između biznismena i napadača.
 
Beka je potom u bolnicu odvezao vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj.
 
Kako saznajemo, osim napadača koji je pucao u Beka, sa njim je bio još jedan mladić, odeven u crno sa kapuljačom na glavi, za koga se sumnja da je bio zadužen za čuvanje straže. On je zajedno sa napadačem pešice pobegao u nepoznatom pravcu.
 
Policija traga za napadačem, a uviđaj je u toku. Policija je postavila kontrole na izlazima iz grada, a vozila se zasutavljaju i na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi, mostu "Gazela" i drugim prometnim lokacijama.
 
Kako javlja reporter "Blica", na mestu napada su pronađene dve čaure, a na prozoru automobila parkiranog ispred Bekove kuće vide se rupe od metka. Ulicu je potpuno blokirala policija, a na mesto ranjavanja pristižu brojne novinarske ekipe. Za sada se nije pojavio niko od članova porodice Milana Beka.

Na uviđaju se pojavio i Veselin Milić, načelnik beogradske policije.  

- Beogradska policija nema saznanja da je Milanu Beku neko pretio niti je imala bilo kakvih indicija da će biti izvršeno ovo krivično delo - izjavio je Milić i dodao da je napadač najverovatnije imao i pomagača.

 Načelnik je potvrdio da je Beko zadovio dve prostrelne rane.  

RTS je javio da policija pregleda snimke sigurnosnih kamera ispred Bekove kuće.

Bekova kuća smeštena je u takozvanom "rezidencijalnom" delu Senjaka, u neposrednoj blizini ambasade Argentnine. Sama ulica Andre Nikolića više podseća na sokak, široka je ne više od 5-6 metara i slabo osvetljena.

 Osvetljenje je toliko slabo da je policija morala da doveze posebne reflektore vatrogasnim kolima, kako bi mogla da napravi uviđaj mesta sa kog je pucano.

U toku uviđaja ulica je bila blokirana za saobraćaj, ali, osim novinara, niko njom nije ni prošetao. Nijedan od članova Bekove porodice nije došao u kuću nakon početka uviđaja.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: