Beba evakuisana iz zgrade u požaru

Nacionalne vesti - Sreda 06.05.2015 - 13:27

U požaru koji je je izbio u zgradi u kuršumlijskom naselju Rasadnik, vatrogasci su evakuisali 15 osoba, od kojih četvoro dece i bebu staru 18 dana.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Do požara je prema svedočenju stanara u stambenoj zgradi u kuršumlijskom naselju Rasadnik došlo jutros nešto posle deset časova kada su primetili da iz stana u prizemlju kulja gust dim.

- Petnaest osoba zbrinuto je u kuršumlijskom Domu zdravlja i niko od njih nije životno ugrožen. Radi se o deset odraslih osoba i petoro dece d kojih je jedna beba. Svi su primljeni sa simptomima trovanja od ugljen monoksidom iz stambene zgrade u naselju Rasadnik u kojoj je došlo do požara u jednom stanu.

Svima je ukazana hitna medicinska pomoć - kazala je dr Nevena Vučković, načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji.

Stanari kažu da je dim bio veoma gust.

- Videla sam da dim izlazi iz stana broj 5 i pokušala sam da otvorim vrata koja su bila zaključana. Nakon toga je dim počeo da se širi zgradom - priča stanarka zgrade u Rasadniku Gordana Perišić (70).

Prema njihovim rečima, vatra je mogla da se proširi.

- Dim je toliko bio gust da su ljudi počeli da se guše, a deca da vrište i zapomažu. Bili smo uplašeni da će vatra da se raširi i da će dim da nas uguši - kaže Kristina Božanović (73) kojoj je i ukazana medicinska pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja.

Nekoliko ekipa Hitne službe prevozilo je stanare koji su imali simptome trovanja ugljen-monoksidom usled gustog dima koji se raširio stambenomn zgradom nakon požara u stanu Gordane Damjanović (80) koja je, prema saznanjima portala Top novosti sa sinom otišla do lekara tako da je stan u trenutku izbijanja požara bio prazan.

Prilikom evakuacije stanara, Hitna služba je zbrinula i jednog od vatrogasaca koji je učestvovao u spasavnju stanara ove stambene zgrade.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen, ali se pretpostavlja da je neko grejno telo ostalo uključeno i izavalo požar u kome je jedan stan izgoreo, a još dva su oštećena.

TOP NOVOSTI

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: