BG: Advokati nastavljaju štrajk

Nacionalne vesti - Ponedeljak 30.06.2014 - 08:56

Štrajk beogradskih advokata biće nastavljen još tri dana, do srede, rekao je predsednik Disciplinskog suda Advokatske komore Beograd (AKB) Dragan Palibrk.

Odložena sva suđenja u Beogradu (Ilustracija) Odložena sva suđenja u Beogradu (Ilustracija)
"U sredu je zakazan sastanak predstavnika AKB sa ministrima pravde i finansija na kom ćemo pokušati da nađemo neko rešenje. Nakon tog sastanka znaćemo šta i kako dalje", rekao je Palibrk.
 
Što se tiće advokata iz ostalih gradova Srbije, oni bi trebalo da počnu sa radom u utorak, jer je Advokatska komora Srbije odlučila da advokati rade tokom leta i da državi ostave rok do septembra da odluči da li će oporezivanje advokata paušalaca vratiti na prošlogodišnji nivo. 
 
Obustava rada u advokaturi počela je pre 10 dana u Beogradu, dok su advokati iz cele Srbije štrajkovali prošle srede, četvrtka i petka. 
 
Zbog obustave rada advokata ne održavaju se suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca. 
 
Advokati koji paušalno plaćaju porez su nezadovoljni višestrukim poveć‡anjem poreskih obaveza i traže od Ministarstva finansija da stavi van snage nova poreska rešenja kojima su im nameti, kako tvrde, povećani za 40 odsto, a u nekim slucajevima i od 100 do 300 odsto.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: