"BG na vodi" iselio 144 porodica

Nacionalne vesti - Sreda 11.03.2015 - 20:27

Stanari "kruga ložionice" u naselju Bara Venecija zahtevali su od gradskog menadžera Gorana Vesića da im kaže koji status će imati 144 porodice iz tog naselja.

BEOBUILD.RS BEOBUILD.RS

Njih, kako se navodi, grad iseljava zbog projekta "Beograd na vodi".

- Grad hoće da nam da stanove na godinu dana u zakup, pa posle godinu dana - na ulicu - rekao je jedan od stanara Božidar Miletić nakon tribine u opštini Savski venac na kojoj su učestovali Vesić i ministar unurašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Građani iz "kruga ložionice" su radnici "Železnica Srbije" koji su stanove dobili od firme a, kako kažu, sami su ulagali i adaptirali "gole prostorije i zidove" da bi mogli da normalno žive s porodicama.

Zbog izgradnje "Beograda na vodi" sada im se u zamenu nude stanovi u zakup na godinu ili pet godina, ali oni insistiraju da je jedino rešenje koje im odgovara zakup na neodređeno vreme s mogućnošću otkupa, kao što su dobili pojedini stanovnici Savamale.

Na pitanje šta će biti sa njima, gradski menadžer i ministar Stefanović obećali su građanima da će ih u narednim danima primiti gradonačelnik Siniša Mali, ali oni nisu time bili zadovoljni jer su, kako kažu, već razgovarali sa njim.

- Rekao je da će da dovede specijalce da nas za uvo izbace napolje - kažu Miletić i drugi stanari, koji naglašavaju da "neće tek tako pustiti da se to radi", i da u njihovom naselju žive porodice s decom i osobe sa hendikepom.

Stanovnici "kruga ložionice" dodaju da su im svojevremeno prilikom konkurisanja za stanove oduzimali po 50 bodova jer su imali smeštaj od "Železnice", kao da su bili stambeno obezbeđeni, a da im se sada ti "obezbeđeni stanovi" oduzimaju.

Gradski menadžer Vesić rekao je građanima da će biti obeštećeni, ali da ne može da im kaže u kakvom će statusu biti jer će se njihov status regulisati zakonom.
 

BETA

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: