BG: Protest zbog pebijanja Nemca

Nacionalne vesti - Subota 13.09.2014 - 13:17

Povodom napada na nemačkog državljanina u petak uveče u centru Beograda, učesnici međunarodne konferencije o LBGT pravima krenuli su oko 12.30 sati u protestnu šetnju do Vlade Srbije. Skup čuvaju jake policijske snage.

Predstavnici organizacije "Labris" najpre su sazvali hitnu konferenciju za štampu u hotelu Metropol palas kojoj je prisustvovao i ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm. On je kazao da je jako uznemiren i šokiran ovakvim činom, da se nada da će se dečko koji je došao uz Nemačke oporaviti, i da niko nije siguran šta se desilo.
 
Ipak, kaže, svedoci tvrde da je napadač nekoliko puta uzviknuo “Nećemo strance ovde”.
 
- Mene je zvao ministar Stefanović kako bi izrazio žaljenje zbog toga što se desilo i da me obavesti da je na ovom slučaju angažovao ne samo redovne jedinice već i specijalne. Obećao je da će se ovaj slučaj brzo razrešiti. Kasnije ću i sam otići do bolnice da se raspitam za stanje mladića - kazao je Vilhelm.
 
 Prisutni učesnici konferencije i organizacije Labris glasno su negodovali na obraćanje Lasla Cikoša, državnog sekretara pri ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike koji je rekao da najavljena šetnja ne treba da bude protest već šetnja prikupljanja pozitivne energije.
 
Prisutni su mu uzvikivali “Da li ste normalni” i jasno ostali pri stavu da je reč o protestnoj šetnji, da "ovakav zločin" podseća na slučaj Brisa Tatona, i da oni organizuju protestnu šetnju da se takvi slučajevi više ne bi ponavljali.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: