Blokiran saobraćaj ka Kopaoniku

Nacionalne vesti - Subota 07.03.2015 - 20:27

Načelnik sektora za vanredne situacije u MUP Predrag Marić rekao je da je saobraćaj ka Kopaoniku u zastoju zbog snega i jedne saobraćajne nesreće.

Foto: B92 Foto: B92

Saobraćaj na deonici Brzeće-Kopaonik je u prekidu zbog obilnih snežnih padavina, magle koja smanjuje vidljivost na jedan metar i vetra, saopštili su "Putevi Srbije".

Autobus iz Jošaničke Banje zaglavio se u snegu nadomak Kopaonika kod mesta Gvozdac, a zaglavljen je i jedan kamion za snabdevanje.

Kako javlja N1, autobus je pun putnika i u njemu ima i više dece, koji već nekoliko sati čekaju pomoć Sektora za vanredne situacije i saobraćajne policije.

Marić je gostujući na Radio-televiziji Srbije rekao da su, nakon saobraćajne nesreće, zaglavljena tri autobusa, od kojih se jedan nalazi na 10 kilometara od Kopaonika i da se kolone automobila stvaraju sa obe strane tog puta.

Marić je kazao da je u prethodna 24 sata najteža situacija bila na Ubu, gde su pretile poplave i gde je više domaćinstava bilo ugroženo, ali da je sada situacija na tom području stabilna. On je dodao da ljudi nisu želeli da se evakuišu.

On je ocenio da sve službe rade svoj posao gde i kako treba i dodao da ekipe iz Elektromreže pokušavaju da saniraju štetu nastalu zbog snežnog nevremena, ali da je to nemoguće uraditi u roku od nekoliko sati jer su "to bile mećave koje čupaju stubove".

Iz "Puteva Srbije" su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Putnici iz zavejanog autobusa su za N1 rekli da su veze u prekidu i da je komunikacija otežana, ali su uspeli da se jave i zatraže pomoć. Oni su se prema Kopaoniku zaputili jutros, a od snežnih nanosa ne mogu da prođu.

Na put od Brusa ka Brzeću došlo je do stvaranja snežnih lavina i saobraćaj je trenutno obustavljen za sve kategorije vozila.

Zastoj je i na putu preko Jošaničke Banje, pa je saobraćaj otežan, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 

BETA, B92, TANJUG, N1

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: