Četiri firme hoće Železaru

Nacionalne vesti - Petak 27.02.2015 - 15:36

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su četiri kompanije zainteresovane da preuzmu menadžment smederevske Železare i da će do 6. marta biti i konkretnijih ponuda.

- Najmanje tri kompanije, od danas i četiri, izrazilo je interesovanje za Železaru - rekao je Vučić i dodao da da će neke od tih kompanija biti zainteresovane i za privatizaciju Železare u narednom pokušaju.

Železara Smederevo objavila je javni poziv za izbor profesionalnog mendžmenta koji bi upravljao tim preduzećem do okončanja privatizacije, a rok za slanje ponuda ističe 6. marta.

Poziv je objavljen posle neuspešnih pregovora sa američkim Esmarkom da kupi većinski udeo u Železari.

Od novog menadzmenta se očekuje povećanje prodaje i proizvodnje na nivou ne manjem od 1,5 miliona tona čelika godišnje, uvođenje novih tehnologija i osvajanje novih tržišta.

Železara zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona čelika, a njeni proizvodni kapaciteti su oko 2,2 miliona tona.

Vučić je izjavio i da do kraja zime sigurno neće biti poskupljenja struje i da austrijska kompanija Svarovski planira da preseli deo proizvodnje iz Kine u Srbiju.  
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: