Čović u patriotskoj mafiji

Nacionalne vesti - Utorak 15.04.2014 - 09:29

Nebojša Čović je, dok je bio šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju, inicirao kupovinu placa od savetnika predsednika Srbije Predraga Mikića i tako, moguće, učestvovao u zloupotrebama novca građana za sumnjive kupovine u pokrajini.

Čović učestvovao u zloupotrebama državnog novca (Foto: vaseljenska.com) Čović učestvovao u zloupotrebama državnog novca (Foto: vaseljenska.com)
Početkom januara 2003. godine Nebojša Čović je poslao dopis Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici u kojem inicira kupovinu stambenog poslovnog objekta u Gračanici, kako bi se realizovao “program povratka univerziteta, jačala njegova pozicija i zadaci Koordinacionog centra”. 
 
Ugovor sa Univirezitetom, za plac od šest ari u Gračanici, potpisan je za manje od mesec dana, a u ime Mikića potpis stavlja Bojan Radovanović, vlasnik firme „Masters” koja je umešana u niz zloupotreba na Kosovu.
 
Toj firmi je po ovlašćenju Mikića, uplaćeno je oko 35 miliona dinara. Shodno proceni komisije, za plac i objekte u Gračanici uplaćeno je 19,7 miliona dinara, a za izvođenje radova  još 15,1 milion dinara. 
 
Komisija je procenila i da kvadrat u Gračanici vredi 642 evra (u izveštaju Anketnog odbora navodi se da je cena kvadrata veća od 600 evra na severu KiM “fantastična”), dok ar placa vrdi 5.000 evra.
 
U Gračanici je smešteno jedno odeljenje Univerziteta, a ostalim prostorijama raspolaže Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
 
Mikić navodi za “Blic” da je i zemljište i objekte prodao po ceni od 305 evra po kvadratu i da je od države dobio oko 19 miliona dinara, kao i da je jedini ugovor imao sa “Mastersom”, I da ništa nije dogovarao sa Čovićem.
 
Čović nije želeo da komentariše ove navode.
 
"Prošlo je od tada 11 godina, a napamet neću da pričam. Na čelu Koordinacionog centra bio sam do 2004. Pitajte one što su došli posle mene", rekao je Čović.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: