Čumetova invalidska penzija i dalje se ispituje

Nacionalne vesti - Utorak 28.10.2014 - 12:35

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kazao je da Danica Drašković, supruga lidera SPO-a, prima starosnu penziju, dok se preispituje invalidska penzija Ljubiše Buhe Čumeta.

(Foto: blic.rs) (Foto: blic.rs)
On je kazao da za slučaj Buhe nedostaje dosta dokumentacije i da je njegova dokumentacija za penziju predate na ispitivanje Ministarstvu zdravlja. 
 
Prema njegovim rečima, biće istraženi i sankcionisani svi oni koji su omogućili da dođe do zloupotreba u pravu ostvarivanju prava na invalidske penzije. 
 
Vulin je naveo da se u postupku revizije invalidskih penzija obrađuje 15.158 predmeta, da je do sada pregledano 958 dosijea korisnika tih penzija i da je kod 829 njih potvrđeno ranije stanje invalidnosti, dok kod 76 korisnika nije potvrđeno to stanje i penzija će im biti oduzete. 
 
Kako je objasnio, kod 53 predmeta su neophodna dodatna ispitivanja kako bi se donela konačna odluka, 34 korisnika invalidskih penzija se, ni posle drugog poziva nadležnih organa, još nisu odazvala pozivu, za utvrđivanje validnosti njihovih penzija. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: