Dačić: Libija obećala rešavanje slučaja otetih

Nacionalne vesti - Nedelja 29.11.2015 - 12:10

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u nedelju da su predstavnici Ministarstva razgovarali u Libiji sa tamošnjim vlastima i oni su obećali da će slučaj otmice dvoje srpskih državljana biti rešen.

Dačić: Naše mogućnosti ograničene; Foto: Dado Đilas Dačić: Naše mogućnosti ograničene; Foto: Dado Đilas

"Naše mogućnosti su ograničene jer se radi o drugoj državi, a i tamo postoji više vlasti.

Naše bezbednosne službe i naše ministarstvo su bili u Libiji, razgovarali sa libijskim vlastima, oni su obećali da će taj slučaj biti rešen", rekao je Dačić.

U libijskom gradu Sirt su 8. novembra kidnapovani vezista u Ambasadi Srbije u Tripoliju Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić.

Dačić je rekao da se više puta na kolegijumima razgovaralo o tome da li treba zatvoriti ambasadu u Libiji, kao i da je sama ambasada smarala da je politički važno da tamo budemo prisutni.

"Oni su bili čak protiv izmeštanja iz Tripolija, iako vlada Libije koju priznaju zapadne zemlje nije više u Tripoliju, nego Tobruku.

Iznova ćemo razmotriti ovu situaciju, ali prvo da se reši pitanje kidnapovanih", istakao je šef srpske diplomatije.

Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: