Dinkić četiri sata svedočio o Galenici

Nacionalne vesti - Ponedeljak 25.08.2014 - 14:50

Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić svedočio je u ponedeljak gotovo četiri sata u istrazi protiv osumnjičenih da su oštetili "Galeniku" za oko 75 miliona evra.

Dinkić je saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal u svojstvu svedoka i nakon svedočenja nije želeo da daje izjave za medije.
 
Krajem jula u ovoj istrazi su pred Tužilaštvom za organizovani kriminal svedočili i predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i visoki funkcioner te stranke Branko Ružić. 
 
Ta istraga se vodi protiv bivšeg generalnog direktora “Galenike” Nenada Ognjenovića i bivšeg predsednika Upravnog odbora Dejana Backovića, kao i još sedam osumnjičenih da su oštetii "Galeniku" i pribavili protivpravnu imovinsku korist za kompaniju Velefarm i druga povezana preduzeća. 
 
Oni se sumnjiče da su, od 2008. do kraja 2012. godine, oštetili "Galeniku" za više od 75 miliona evra i za taj iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist za "Velefarm", "Velefarm holding a.d." i druga povezana pravna lica. 
 
U prvom krivičnom postupku protiv Ognjanovića i još devet optuženih uskoro bi trebalo da počne suđenje, a drugi postupak je u fazi okončanja istrage. 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: