DJB će imati svog kandidata?

Nacionalne vesti - Utorak 21.02.2017 - 13:36

BEOGRAD - Predsednik Pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović pozvao je u utorak Vuka Jeremića i Sašu Jankovića da se dogovore ko će od njih dvojice biti predsednički kandidat i dodao da će DJB, ako se ne dogovore do raspisivanja izbora, 4. marta predstaviti svog kandidata.

Ako nema dogovora o zajedničkom kandidatu, stiže još jedan FOTO: logo Ako nema dogovora o zajedničkom kandidatu, stiže još jedan FOTO: logo

"Ako se Jeremić i Janković ne dogovore do raspisivanja izbora, mi ćemo izaći sa našim kandidatom 4. marta", rekao je Radulović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio strategiju svog pokreta za izbore.

Radulović je rekao da strategija predviđa da trka ta tri kandidata traje do 10 dana pre izbora, kada dva kandidata treba da odustanu i podrže najjačeg.

"Cilj naše kampanje je da dođe do dogovora. U suprotnom, Aleksandar Vučić pobeđuje u prvom krugu", rekao je Radulović.

On je naveo i da cilj izbora pobeda nad Vučićem, a da je prvi korak ulazak jednog opozicionog kandidata u drugi krug glasanja.

"Prvi korak je doći do drugog kruga predsedničkih izbora a trenutno, kako stoje stvari i Jeremić i Janković idu samostalno, Vučić će pobediti u prvom kugu", rekao je Radulović.

Po njegovim rečima, Vučić uz široku koaliciju koja ga podržava, trenutno ima oko 30 odsto podrške u biračkom telu što je znatno manje nego na prethodnim izborima.

Radulović je rekao da i da je za pobedu opozicionog kandidat neophodan i "rast izlaznosti na predsedničkim izborima" i da birači veruju da je moguća pobeda nad Vučićem, a što, kako je ocenio sadašnji kandidati nisu uspeli da ih uvere.

"Nije važno učestvovati na ovim izborima, važno je pobediti", rekao je on objasnivši da cilj izborne strategije DJB nije "oživljavanje petooktobarskih stranaka" već pobeda na izborima i sprečavanja dodatnih "pet godina mraka za Srbiju"

Radulović je rekao i da će predsednički kandidat te stranke, "u svakom trenutku biti spreman da se povuče" u korist zajedničkog kandidata.

Ocenio je i da će, slučaju suprotnog scenarija, oni koji omoguće pobedu Vučiću u prvom krugu predsedničkih izbora za to "platiti visoku političku cenu".

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: