Do srede pakao!

Nacionalne vesti - Subota 04.07.2015 - 15:25

U narednim danima visoke temperature sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepeni Celzijusovih, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

foto: istockphoto/Kelly Tall/OK Radio foto: istockphoto/Kelly Tall/OK Radio
 
Izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana, savetuju lekari.
 
U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo, sa slabim vetrom promenljivog pravca i jutarnjom temperaturom od 13 do 20 a najvišom dnevnom od 30 do 34 stepena, javlja Tanjug.
 
U Beogradu će u nedelju biti sunčano i toplo sa slabim vetrom promenljivog pravca i jutarnjom temperaturom oko 20 a najvišom dnevnom od oko 33 stepena.
 
Lekari savetuju građanima da uzimaju dosta tečnosti, da unose laganu hranu, odevanje da prilagode spoljnim temperaturama i da izbegavaju izlaganja suncu u najtoplijem delu dana.
 
U periodu od 10 do 18 časova izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima, poručuju lekari. 
 
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) navodi da će tokom noći srede na četvrtak u severnim i zapadnim, a u četvrtak i ostalim krajevima, nastupiti osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom i ponegde s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.
 
Do kraja perioda temperatura će se kretati u granicama prosečnih vrednosti.
 
U petak će biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, u ostalim danima pretežno sunčano.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: