Dogovorena otplata duga za gas

Nacionalne vesti - Četvrtak 06.11.2014 - 00:27

Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su se u sredu uveče u telefonskom razgovoru oko načina isplate srpskog duga za gas.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Kako je navedeno iz Vlade Srbije Putin je prihvatio Vučićevu molbu o povoljnijem načinu snabdevanja gasom tri velika srpska hemijska kombinata. 
 
- Razmotren je tok realizacije dogovora, postignutih u okviru posete predsednika Rusije Srbiji 16. oktobra 2014. godine – saopšteno je iz Kremlja.
 
Vučić je pre par dana kazao da Srbija “ne beži od otplate duga za gas”, ali da smatra da Rusija treba da joj izađe u susret zbog više stvari.
 
- Nije sve idealno u poslovanju nekih preduzeća u Srbiji i o tome ćemo razgovarati sa ruskim partnerima - rekao je Vučić.
 
On je tada rekao da je Srbija u mogućnosti da u kratkom roku od ukupnog duga za ruski gas od oko 200 miliona evra isplati 100 miliona evra.
 
Rusija je prošlle nedelje smanjila isporuku gasa u Srbiju za oko 30% zbog duga za gas koji iznosi skoro 200 miliona evra, a potiče još iz 1990ih godina. 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: