Dragan Bujošević direktor RTS-a

Nacionalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 19:41

Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je novinara Dragana Bujoševića za generalnog direktora.

FoNet, arhiva FoNet, arhiva

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Zoran Popović rekao je, posle sednice na kojoj je Bujošević izabran za generalnog direktora, da je bilo više dobrih kandidata.

Popović je u ime Upravnog odbora čestitao Draganu Bujoševiću i RTS-u.

Konkurs za generalnog direktora Upravni odbor Radio-televizije Srbije objavio je 10. februara. Prijavilo se 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je njih 11.

Dragan Bujošević je rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, na smeru novinarstvo. Bio je glavni urednik Evropljanina i Politike, a radio je i u NIN-u kao novinar i zamenik glavnog urednika.

Dobitnik je brojnih nagrada: Godišnje nagrade Politike, Nagrade "Duda Timotijević" za unapređenje TV novinarstva 2001, Nagrade BK fondacije za novinarstvo i publicistiku 2002. godine, Nagrade "Staša Marinković" lista Danas za analitičko novinarstvo 2008. godine.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: