Drecun: Izbori i na Kosovu

Nacionalne vesti - Subota 08.03.2014 - 20:48

Parlamentarni izbori koji su zakazani za 16. mart biće održani i na Kosovu, na više od 90 biračkih mesta.

Drecun: Izbori i na Kosovu Drecun: Izbori i na Kosovu
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i rekao je da su izbori dogovoreni i da će se održati na Kosovu uz pratnju OEBS-a, odgovarajući na izjavu zamenice premijera Kosova Edite Tahiri da srbija na to nema pravo po Briselskom sporazumu.
 
"Što se tiče samog tog procesa održavanja izbora apsolutno nije tačno to što je Tahiri rekla da je Briselski sporazum onemogućio Srbiji da bilo šta radi na Kosovu i Metohiji i da je Srbija susedna država Kosovu", rekao je Drecun.
 
On je dodao da Briselski sporazum nigde ne govori o takozvanoj državi ili republici Kosovo nego je u statusno neutralnom okviru.
 
"Održavanje ovih izbora će biti ozbiljan test za albansku zajednicu na Kosovu i Metohiji koliko je spremna na suživot sa srpskim narodom. To će istovremeno biti i test za albanske zvaničnike u Prištini koliko su iskreno posvećeni normalizaciji odnosa Beograda i Prištine", kazao je Drecun.
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: