Država plaća za fondaciju Đinđić

Nacionalne vesti - Ponedeljak 12.09.2016 - 08:38

Fondacija “Dr Zoran Đinđić” finansiraće se od sledeće godine iz državnog budžeta, najavio je premijer Aleksandar Vučić.

Fondacija Đinđić bez pomoći države ne bi opstala; Foto: Dragoljub Zamurović Fondacija Đinđić bez pomoći države ne bi opstala; Foto: Dragoljub Zamurović

Kako je rekao, finansiranje fondacije biće po prvi put stalna kategorija u budžetu, jer je to deo srpske istorije i obaveza državnika, bez obzira na razlike u viđenju.

Ovu novinu pozdravio je i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić.

- I treba država da finansira Fondaciju “Dr Zoran Đinđić”.

On je bio prvi demokratski premijer ove zemlje i tragično je stradao da Srbija postane pristojno društvo - istakao je za “Blic” Pajtić.

Budžetsko finansiranje fondacije koja nosi naziv ubijenog premijera podržao je i advokat porodice Đinđić Rajko Danilović.

- To je prva konkretna stvar koju je napravio premijer Vučić, posle načelne izjave da će ispitati političku pozadinu ubistva Đinđića.

Svakako da je to ohrabrujuća odluka i važan pragmatični korak ka ostvarenju tog cilja - kaže Danilović.

Kako je “Blic” još ranije pisao, Fondacija “Dr Zoran Đinđić” je poslednjih godina ostala bez velikog broja sponzora pa su joj za dve godine prihodi smanjeni čak tri puta.

- Fondacija je bila u mirovanju, a svakako će finansiranje iz budžeta doneti pozitivnu promenu.

Bez te pomoći fondacija ne može da opstane - potvrđuje ova saznanja advokat Rajko Danilović.

Đinđićev dugogodišnji saborac Žarko Korać ima svoje viđenje.

- Fondaciju treba da podržavaju oni koji su Zoranovi prijatelji, a ne neko ko mu je bio neprijatelj - ističe Korać za “Blic”.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: