Država radikalima isplaćuje 20 miliona dinara?

Nacionalne vesti - Utorak 20.03.2018 - 09:03

Skupština Srbije mogla bi bivšim poslanicima SRS da isplati oko 20 miliona dinara na ime dnevnica i regresa koji su ukinuti 2009. godine.

Radikali traže da im se nadoknade dnevnice i regres FOTO: parlament.gov.rs Radikali traže da im se nadoknade dnevnice i regres FOTO: parlament.gov.rs
To će se dogoditi ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu koju je u njihovu korist doneo Prvi osnovni sud, pišu "Novosti".
 
Sud je presude doneo na osnovu tužbi nekadašnjih parlamentaraca SRS protiv zakonodavnog doma, zaključivši da odluka Administrativnog odbora da poslanicima ukine dnevnice za dolazak na sednice, kao i regres, nije u skladu sa Zakonom o Narodnoj skupštini. 
 
Pravni tim "doma poslanika" se žalio i sada se čeka stav Apelacionog suda, kao poslednje instance, navodi beogradski list uz napomenu da, ukoliko parlament izgubi slučaj, moraće da plati i troškove suđenja. 
 
Inače, 20 radikala je presavilo tabak i zahtevalo da im se nadoknade dnevnice i regres, za period od aprila 2009. do maja 2012. godine. U zavisnosti od toga koliko su bili redovni na zasedanjima, pojedinačno su tražili od oko 600.000 do milion dinara za dnevnice, plus po 100.000 na ime regresa, navode "Novosti".
Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: