"Državni organi Srbije nisu pratili Mila Đukanovića "

Nacionalne vesti - Utorak 25.10.2016 - 17:57

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da među osobama iz Srbije koje su pratile kretanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića, nema pripadnika MUP-a niti drugih državnih organa

"Nije praćen ni Bratislav Dikić"; FOTO: Getty Images

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da među osobama iz Srbije koje su pratile kretanje crnogorskog premijera Mila Đukanovića, nema pripadnika MUP-a niti drugih državnih organa.

Stefanović je za Televiziju Prva kazao da bezbednosne službe Srbije nisu pratile kretanje bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je predvodio grupu koja je pripremala napade na institucije te zemlje i otmicu premijera Mila Đukanovića.

"Dikić je u invalidskoj penziji godinu dana. Nismo primenjivali posebne metode prema njemu jer se nije bavio inkriminišućim radnjama", kazao je ministar.

Upitan da li postoji veza između slučaja visokog funkcionera Uprave kriminalističke policije koji je odavao podatke ambasadi jedne zapadne zemlje i funkcionera MUP-a koji su prema rečima premijera Aleksandra Vučića, boravili na jahtama mafijaša, Stefanović je kazao da direktne veze nema ali da je "suština slična".

"Ako radite protiv svoje zemlje tako što dajete podatke stranim službama ili ih prenosite kriminalcima, vi onda štetite svom narodu i svojoj državi.

Takvo ponašanje je nedopustivo", rekao je ministar, dodavši da su bezbednosni kapaciteti Srbije "dovoljno jaki" da mogu da takvu vrstu kontakata otkriju i preseku.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: